Γράφει ο Ορφέας Αποστολόπουλος 

Άρωμα γυναίκας έχει κατακλύσει τη Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει ως υποψήφιες σε τρεις Περιφέρειες της χώρας, τρεις γυναίκες. 

Σε σύσκεψη που έγινε ,ακούστηκαν  τρία ονόματα.Η Εύα Καϊλή για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Άντζελα Γκερέκου για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Κατερίνα Μπατζελή για την Στερεά Ελλάδα. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν, ότι υπό προϋποθέσεις και οι τρεις μπορούν να βρεθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Η Εύα Καϊλή με την πολυδιάσπαση στη ΝΔ ,η οποία έχει δύο υποψηφίους, Ιωαννίδη και Τζιτζικώστα και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρή παρουσία στη συγκεκριμένη περιφέρεια ,όχι μόνο μπορεί να περάσει στο δεύτερο γύρο, αλλά να «βάψει πράσινη» την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Αν δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, εναλλακτικά συζητήθηκε το όνομα του πρώην υφυπουργού Άγγελου Τόλκα. 

Η Άντζελα Γκερέκου από την άλλη, είναι η ιδανική υποψήφια για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι από την Κέρκυρα ,είναι αγαπητή σε όλα τα Ιόνια νησιά και στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι είναι σίγουρη νικήτρια στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Το μόνο που μένει είναι να ξεπεραστούν κάποιες ενστάσεις που εκφράζονται από άλλους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ

Η τρίτη υποψήφια γυναίκα φαίνεται πως θα είναι η Κατερίνα Μπατζελή στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η πρώην υπουργός θα βρει απέναντι της , δύο «γαλάζιες» υποψηφιότητες, Μπακογιάννη και Γιαννόπουλο. Στη Χαριλάου Τρικούπη και στη Στερεά Ελλάδα υπολογίζουν πως η κα Μπατζελή μπορεί να περάσει στο δεύτερο γύρο

Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις αφού οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ αν και έχει διαθέσιμη την υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαιορδανίδη που ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές. 

Αγκάθι αποτελεί το θέμα της υποψηφιότητας στην Πελοπόννησο αφού η πλειονότητα των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος αντιδρά όπως και το 2010 στην υποστήριξη για δεύτερη φορά του Πέτρου Τατούλη.