«Τα κυβερνητικά ψέματα περί μείωσης της ανεργίας δεν κρατούν ούτε τρεις μέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τη νέα άνοδο της ανεργίας που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η νέα αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας , που καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο όλα τα ιστορικά ρεκόρ, ιδιαίτερα στη νεολαία που έχει φτάσει στο 61,4%, διαψεύδει με δραματικό τρόπο τα συνεχή πολιτικά ψεύδη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας περί δήθεν σταθεροποίησης ή μείωσης της ανεργίας».

Και συνεχίζει: «Η εμμονή της κυβέρνησης και της τρόικας στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, που αυξάνουν συνεχώς την ανεργία, και μάλιστα και σε υπογραφή νέου μνημονίου, μετατρέπει τη χώρα μας σ’ ένα απέραντο παραγωγικό και κοινωνικό νεκροταφείο με τους ανέργους να είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους και τους ειδικευμένους και πολυειδικευμένους άνεργους νέους και νέες να παίρνουν μαζικά το δρόμο της ξενιτιάς».

Ο κ. Στρατούλης καταλήγει: «Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού, πριν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα οικονομικά εξαθλιωμένων ζητιάνων και ξενιτεμένων για αναζήτηση εργασίας νέων».