Με μία απρόσμενη σιωπή «απάντησε» τη φορά αυτή η Άγκυρα, επιλέγοντας να μην διαμαρτυρηθεί για το ότι «κλειδώσαμε» ως στόχο από αέρος και από θαλάσσης την κορβέτα τους «Bandirma», η οποία προχτές το πρωί έφτασε έως τη Τζιά, κάνοντας... κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό.

Έως τώρα μας είχαν συνηθίσει να ισχυρίζονται ότι το εκάστοτε πολεμικό τους σκάφος που έφθανε στο Σούνιο και στη συνέχεια έστριβε για να επιστρέψει στη βάση του, πραγματοποιούσε «αβλαβή διέλευση» κάθε φορά. Μάλιστα το θράσος τους έφτανε στο σημείο να ζητούν και τα ...«ρέστα» που αντιμετωπίζαμε ως ...εχθρική ενέργεια την κρουαζιέρα τους αυτή.

Έτσι το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο αρκέστηκε σήμερα στο να ανακοινώσει την ...παρενόχληση δύο μαχητικών της F-16 που εκτελούσαν ...εκπαιδευτική πτήση στον διεθνή εναέριο χώρο.

Καμία αναφορά δεν έκαναν για την κορβέτα τους που μπήκε στο στόχαστρο ελληνικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών.

Με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι τα μαχητικά τους «παρενοχλήθηκαν για συνολικά 4 λεπτά καθώς ευρισκόμενα δυτικά της Μυτιλήνης «κλειδώθηκαν» στο ραντάρ δύο ελληνικών F-16 που απογειώθηκαν από την Λήμνο της Ελλάδας».

Ίσως θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίζουμε πιο αποφασιστικά τις τουρκικές αυτές προκλήσεις και την επίδειξη της κόκκινης ημισελήνου στο Λαύριο.

Γ. Κοκ.