Νέα βόμβα από τα χείλη του Γιώργου Σταθάκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σύμφωνα με το Βήμα σε ομιλία του σε χθεσινή εκδήλωση έκανε λόγο για χαμηλή φορολόγηση των Ελλήνων. 
 
Κατά τη διάρκεια λοιπόν συζήτησης με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στη χώρα σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ένωσης. 
 
Τόνισε δε πως «τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα»,για να καταλήξει αναφορικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πως «το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».
 
Και όλα αυτά λίγο καιρό μετά την άποψη που είχε εκφράσει ο  Γιάννης Στουρνάρας ότι η Ελλάδα δεν έχει υψηλή φορολόγηση και για την οποία είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση και από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από τους υφυπουργούς του. 
 
Η νέα δήλωση βόμβα Σταθάκη αναδεικνύει εκ νέου την διπλή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και το θολό τοπίο που επικρατεί στο οικονομικό πλάνο που έχει για την έξοδο της χώρας από την κρίση.