Προσυμφωνημένα εκλογικά αποτελέσματα και... "αλισβερίσια" πολλών εκατομμυρίων ευρώ συνθέτουν το παρακήνιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην τοπική αυτοδιοίκηση της Γλυφάδας.

Σωρεία καταγγελιών για ύπαρξη εγγράφου που όριζε τις προυποθέσεις της εκλογής του σημερινού δημάρχου Γλυφάδας, Κώστα Κοκκόρη, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Δημαρχείο,αλλά και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι η ύπαρξη του εν λόγω "προικοσυμφώνου" δεν διαψεύδεται ευθέως... ούτε από τον ίδιο τον Δήμαρχο που εξελέγη στην περιοχή με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Το εν λόγω συμφωνητικό  εμφανίζει τον κ. Κοκκόρη να συμφωνεί εγγράφως με δύο αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις για εκλογική στήριξη, με αντάλλαγμα αξιώματα και θέσεις.
Το τρισέλιδο «μνημόνιο» φέρει ως ημερομηνία τη 10η Νοεμβρίου 2010 και τις υπογραφές του νυν δημάρχου Κ. Κόκκορη, που είχε πάρει την πρώτη Κυριακή 7/11 ποσοστό 26,8% (έναντι 29,6% του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη), του πρώην δημάρχου Γλυφάδας Στέλιου Λανδράκη (7,4% στον πρώτο γύρο) και του Οδυσσέα Παπαδόπουλου (6,3%).

Το κείμενο, που κυκλοφόρησε από την Παρασκευή στο Διαδίκτυο και έφτασε με φάκελο χωρίς αποστολέα σε γνωστή καθημερινή εφημερίδα, φέρει ως τίτλο «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης» και δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις των προσώπων που υπογράφουν σε όλες τις σελίδες.

Αναφέρονται τα ποσοστά του πρώτου γύρου, τη δέσμευση ότι οι Σ. Λανδράκης και Ο. Παπαδόπουλος θα προτρέψουν τους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν τον Κ. Κόκκορη και ότι «πρόσωπα της επιλογής του Σ. Λανδράκη» θα στελεχώσουν δύο νομικά πρόσωπα του δήμου και τη νομική υπηρεσία, ενώ από τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου θα στελεχωθεί η ανώνυμος εταιρεία του «Γκολφ Γλυφάδας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκορης στηρίχθηκε επισήμως από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος ήταν αντιδήμαρχος στην τελευταία τετραετία, όταν τον δήμο ήλεγχε η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Λανδράκης κατέβαινε παλαιότερα επίσης με τη στήριξη της Ν.Δ. Τελικώς, στο δεύτερο γύρο της 14ης Νοεμβρίου ο κ. Κόκκορης κάλυψε τη διαφορά και εξελέγη με 50,12% και διαφορά 52 ψήφων (σε σύνολο 22.464).

Ο ανθυποψήφιός του Μ. Βαρβιτσιώτης, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε και ο ίδιος αντίστοιχη πρόταση «συνδιοίκησης», αλλά την απέρριψε πριν δει το συμβόλαιο. «Ο μισός δήμος και πολλές αμειβόμενες θέσεις έχουν ουσιαστικά παραδοθεί στις δύο παρατάξεις, που θα έπρεπε να ασκούν αντιπολίτευση», επισημαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, που σήμερα παραχωρεί εκτάκτως συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι, πάντως, σε θέση να σχολιάσει φήμες και για εγγυήσεις οικονομικού χαρακτήρα.

«Δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα. Να ερωτηθούν αυτοί που τα... διαρρέουν», δήλωσε σήμερα ο Κ. Κόκκορης, διαβεβαιώνοντας ότι σήμερα θα ψηφιστεί κανονικά ο προϋπολογισμός του δήμου και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ύψους 1,6 εκατ. με τον ΟΣΚ. Ωστόσο, πηγαδάκια έχουν στηθεί στοθς διαδρόμους της Βουλής από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συζητούν το συγκεκριμένο θέμα και αναμένουν με αγωνία...τις εξελίξεις.