Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα από τον έλεγχο υποθέσεων όπως της λίστας Λαγκάρντ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ύστερα από σύσκεψη στο ΣΔΟΕ με τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κριτική που ασκείται στο ΥΠΟΙΚ για το ότι δεν έχει εισπραχθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Στουρνάρας είπε «θα έχουμε αποτελέσματα όχι μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και από άλλες λίστες. Περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «αποτελέσματα, ήδη, έχουμε σιγά σιγά. Όπως ξέρετε περάσαμε και νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ. Δέχθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ, άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως «συζητήσαμε με τους οικονομικούς εισαγγελείς πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ούτως ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Για τις αρμοδιότητες είπε ότι έχουν καθοριστεί από το νόμο. «Δεν πρόκειται να καθορίσουμε νέες αρμοδιότητες. Μιλήσαμε για το πώς μπορεί να υπάρχει καλύτερη συνεργασία, τι είδους στόχοι να τίθενται, πού να ψάχνουμε. Αυτό έχει σημασία» ανέφερε.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «ποτέ δεν επαρκούν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των Εφοριών. Προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των ελεγκτών».

Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημενος από την έως τώρα δουλειά του ΣΔΟΕ και των οικονομικών εισαγγελέων υπογράμμισε ότι «με τις δυνάμεις που έχουμε πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό. Προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε και τις δυνάμεις, να αυξήσουμε κυρίως τον αριθμό των ελεγκτών.