Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τερματίσει τη λιτότητα και τις πολιτικές των Μνημονίων, που οδηγούν τη χώρα να μην έχει κοινωνικό κράτος, δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑΓιάννης Μηλιός προαναγγέλλοντας ότι η Κουμουνδούρου θα επανεξετάσει τη σύμβαση της Αττικής Οδού και συμβάσεις που υπεγράφησαν πριν από την κρίση.

Επίσης, μιλώντας την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για υπερφορολόγηση και δη στα ακίνητα και τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία των πολιτών υπερφορολογείται και η ακίνητη περιουσία έχει μετατραπεί σε οιονεί περιουσία του κράτους».

«Είναι ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδα, προκειμένου να έχουμε κοινωνικό κράτος, ειδικά σε μια εποχή ανθρωπιστικής καταστροφής», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μηλιός σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, με φορολογική δικαιοσύνη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, τα οποία κρύβονται στις πολιτικές περικοπών.

Όσον αφορά στο φορολογικό σύστημα που θα εφαρμόσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του υπογράμμισε θα έχει πολλές κλίμακες και η φορολόγηση θα γίνεται δίκαια, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος. Παράλληλα, ανέφερε ότι το βασικό φορολογικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί πριν τις εκλογές.

Για τους μισθούς είπε ότι θα τους αποκαταστήσουν προς τα πάνω, ενώ στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με τις off shore, λέγοντας πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Ακόμη, ο κ. Μηλιός επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους ελέγχους του ΣΔΟΕ και θα ελέγξει άμεσα τη λίστα Λαγκάρντ.

«Το πρόβλημα στο Δημόσιο, δεν λύνεται με μαζικές απολύσεις. Πρέπει να λειτουργεί ως αρωγός του πολίτη», ανέφερε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει τη σύμβαση της Αττικής Οδού και συμβάσεις που υπεγράφησαν πριν από την κρίση και υπογράμμισε πως θα οικοδομήσει βιομηχανικές πολιτικές σε όλη την Ευρώπη, όπου πρωτοπόρος θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε να οικοδομήσουμε πολιτικές που δεν θα επιστρέφουν στον κρατικό παρεμβατισμό, αλλά θα δίνουν κίνητρα στην υγιή επιχειρηματικότητα και απασχόληση», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες όπως είπε θα απαλλάξουν από την υπερφορολόγηση, θα δώσουν κίνητρα σε κλάδους όπως η ενέργεια και θα προωθήσουν την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.