Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ακόμη και διαρροές από τον χώρο τους φοβούνται οι "58" διαπιστώνοντας μία διστακτικότητα από ένα μικρό τμήμα της Πρωτοβουλίας στην συνέχιση της προσπάθειας για συγκρότηση της "Ελιάς".

Τα περισσότερα μέλη της Πρωτοβουλίας που εμφανίζονται αμφίθυμα και προβληματισμένα προέρχονται κυρίως από την ΔΗΜΑΡ και το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται να αμφιταλαντεύονται για τo τι ακριβώς επιθυμούν ή επιδιώκουν από τους 58 και την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεχομένως λοιπόν το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις από τους 58 δύο ή τριών μελών της Πρωτοβουλίας καθώς δεν συμφωνούν συνολικά με την μορφή που παίρνει το εγχείρημα και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ "καπελώνει" την προσπάθεια.

Το επιχείρημα αυτό προσπάθησε να τούς το αφαιρέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εξέπληξε καθώς εμφανίστηκε διατεθειμένος όχι μόνο να δεχτεί την δημιουργία μιας παράταξης, αλλά και το συνολικό "πακέτο" που αφορά την συγκρότησή της, δηλαδή ονομασία και σύμβολο.

Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα εμφανίζεται μεν στο ευρωψηφοδέλτιο όχι όμως σε δεσπόζουσα θέση αλλά σε κάποιο σημείο κάτω από τον τίτλο ΕΣΚ, κάτω από το όνομα της παράταξης και μαζί με όλους τους άλλους εταίρους της "Ελιάς".

Στην συνάντηση της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε διαλλακτικός απέναντι στους 58 και διαβεβαίωσε ότι στο ευρωψηφοδέλτιο δεν θα προτείνει από το κόμμα του, ούτε αθλητές, ούτε εκπροσώπους του star system, ούτε προβεβλημένα στελέχη του κινήματος.

Οι 58 πιο συγκρατημένοι παρά τα "δώρα" που τούς πρόσφερε ο κ. Βενιζέλος επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και δεν δέχτηκαν ούτε καν την ανακοίνωση της σύνθεσης της κοινής οργανωτικής επιτροπής για την Συνδιάσκεψη.

Αυτό μπορεί να συνδέεται με το γεγονός πως επειδή περιμένουν κι οι ίδιοι εξελίξεις στο εσωτερικό τους επιθυμούν να κερδίσουν χρόνο έως ότου ξαναμετρηθούν και δούνε πόσοι τελικώς έχουν απομείνει.

TAGS