current views are: 1

15 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση08:49

Κουβέλης: Δεν αποκλείεται ευρωψηφοδέλτιο με Ψαριανό- Παπαδόπουλο

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών που είχαν προσεγγίσει τους «58», όπως οι κ.κ. Γ. Ψαριανός και Ανδ. Παπαδόπουλος, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».  

Δημοσίευση 08:49’
αρθρο-newpost

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών που είχαν προσεγγίσει τους «58», όπως οι κ.κ. Γ. Ψαριανός και Ανδ. Παπαδόπουλος, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».  

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών που είχαν προσεγγίσει τους «58», όπως οι κ.κ. Γ. Ψαριανός και Ανδ. Παπαδόπουλος, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρός της, Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».  

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί με την επιδίωξη της έκφρασης των συμπαρατασσομένων δυνάμεων, στο πλαίσιο της συγκρότησης του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Παράλληλα, σημείωσε ότι η επιλογή για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου θα πρέπει να εξασφαλίζει στοιχεία που έχουν σχέση και με την αναγνωρισιμότητα των προσώπων και με την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων υποψηφίων.

Σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ που προσέγγιζαν τους «58» γυρίζουν προς τα πίσω, απάντησε ότι «έχει τον δικό τους δημόσιο λόγο όσο και τον προσωπικό τους λόγο ότι το κόμμα στο οποίο ανήκουν είναι η Δημοκρατική Αριστερά».

Ερωτηθείς τι θα απαντούσε σε πρόσκληση των «58» προς τη ΔΗΜΑΡ για συνεργασία, δήλωσε ότι η πρόσκληση έχει βασιμότητα και μπορεί να τύχει ανταπόκρισης, στο βαθμό που έχει και συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. «Ε, το πολιτικό περιεχόμενο της πρόσκλησης δεν μπορεί να εξαντλείται στο “ελάτε” και μάλιστα με τους κανόνες και τους όρους που θέτουν. Εμείς δεν θα προσέλθουμε σε κάτι τέτοιο» τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι  θεωρητικά μπορεί να υπάρξει εκλογή από την υπάρχουσα βουλή αλλά, «αξιολογώντας τους πολιτικούς συσχετισμούς, δεν βλέπω να υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

«Δεν βλέπω να προκύπτει ο αναγκαίος μέσα στη βουλή αριθμός ψήφων, που να οδηγήσει στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έτσι ώστε η χώρα να μην προσφύγει σε εκλογές» σημείωσε.

«Όλα αυτά όμως, ιδιαίτερα αυτό το ζήτημα που έχει σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι λάθος να αυτονομείται ως διαδικαστικό ζήτημα και είναι επίσης λάθος να μην συνδέεται και με το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τον φόβο του ότι μπορεί να υπάρξει νέο μνημόνιο, ανεξάρτητα από το εάν έχει τον όρο «μνημόνιο» ή θα βαφτιστεί διαφορετικά. «Αν υπάρξουν νέα μέτρα και μάλιστα μέτρα που θα είναι επιβαρυντικά και επαχθή, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές» εκτίμησε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «ούτε ανοίγουμε παράθυρο, ούτε κλείνουμε μάτι, ούτε ανοίγουμε πόρτες προς το ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχω μιλήσει για το λαϊκότροπο δημαγωγικό τους λόγο, τον αριστερότροπο λαϊκισμό τους. Έχουμε διαφωνήσει και διαφωνούμε με όλα αυτά που καταγράφουν ως πολιτική πρόταση στην ελληνική κοινωνία για την πορεία και την εξέλιξη της χώρας» συμπλήρωσε.


σχετικα αρθρα