current views are: 1

15 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση12:28

Δημοσκοπήσεις MRB και ALCO δείχνουν πρώτο τον Καμίνη στον δήμο Αθηναίων

Σαφές προβάδισμα παίρνει ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η Realnews της Κυριακής αλλά και της ALCO για το Πρώτο Θέμα.

Δημοσίευση 12:28’
αρθρο-newpost

Σαφές προβάδισμα παίρνει ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η Realnews της Κυριακής αλλά και της ALCO για το Πρώτο Θέμα.

Σαφές προβάδισμα παίρνει ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η Realnews της Κυριακής αλλά και της ALCO για το Πρώτο Θέμα.

 Η δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έρχεται πρώτος και με διαφορά και στους δυο γύρους των δημοτικών εκλογών, ενώ προκύπτει «μάχη» του Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον Νικήτα Κακλαμάνη

Από τα ευρήματα της ίδιας μέτρησης επίσης προκύπτει ότι τα ποσοστά του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη είναι αρκετά χαμηλά, δηλαδή στο 11% και και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ με τον Νικήτα Κακλαμάνη δίνουν… μάχη με διαφορά μόλις μιας ποσοστιαίας μονάδας. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι πολύ χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνει ο υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο Γιώργος Καμίνης έρχεται πρώτος με 20% στον πρώτο γύρο. Ακολουθούν: Α. Σπηλιωτόπουλος 13,4%, Ν. Κακλαμάνης 12,4%, Η. Κασιδιάρης 11%, Γ. Σακελλαρίδης 9,6%, Β. Καπερνάρος 6,4%, Ν. Σοφιανός 6,2%, Γρ. Βαλλιανάτος 1,7%. Λευκό δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 12%, ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, δηλαδή το 11,5%. Δεν θα ψηφίσω δήλωσε το 3,4%, ενώ δεν ξέρω- δεν απαντώ δήλωσε το 0,6%.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι στον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Καμίνης κερδίζει και τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του: τον Α. Σπηλιωτόπουλο με 36,7% έναντι 30%, τον Ν. Κακλαμάνη με 35,6% έναντι 31,7%, τον Γ. Σακελλαρίδη με 37% έναντι 23% και τον Η. Κασιδιάρη με 51,3% έναντι 21,4%.

Στην δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας ALCO για το «Πρώτο Θέμα», ο Γ. Καμίνης έρχεται πρώτος με 18,4%. Ο υποψήφιος της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,1% και ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης με 12,1%. Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,8%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%.

 

σχετικα αρθρα