Σαφές μήνυμα προς τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να παραιτηθούν από βουλευτές για να αποδείξουν την ειλικρίνεια των προθέσεων τους ότι ενδιαφέρονται για το δήμο της Αθήνας έστειλε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Έθνος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα Fm, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένδειξη της ειλικρίνειας των προθέσεων των υποψηφίων το να παραιτηθούν από την ασφαλείας της βουλευτικής έδρας, ειδικά όταν μιλάμε για υποψήφιους μεγάλων κομμάτων που έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν τη νίκη. Εγώ αν ήμουν πολίτης και ψήφιζα θα το εκλάμβανα ως μια εξαιρετικά θετική κίνηση. Και φυσικά εάν ήμουν υποψήφιος δήμαρχος θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη».
Ομως ο κ. Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τις επιλογές της ΝΔ για το δήμο της Αθήνας, αλλά και για άλλες υποψηφιότητες, κάνοντας λόγο για ανακύκλωση στελεχών και ένδεια εξεύρεσης νέων.

«Καταλήγουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια στελέχη, αντί να προτάξουμε καινούρια πρόσωπα. Θα ήθελα να δω καινούργια πρόσωπα να διεκδικούν ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση, που να προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που να έχουν κάτι καινούργιο να πουν και που να έχουν ένα βιογραφικό που θα μπορεί να υποστηρίξει αυτά που υπόσχονται».

Ο υπουργός άφησε όμως εμμέσως αιχμές για τη δημαρχιακή θητεία του Νικήτα Κακλαμάνη: «Οι επιτυχημένοι δήμαρχοι συνήθως επανεκλέγονται με μεγαλύτερα ποσοστά και αυτοί που είναι αποτυχημένοι απομακρύνονται. Δεν θεωρώ τον κ. Καμίνη ιδιαίτερα επιτυχημένο δήμαρχο, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσω ότι έχει καταφέρει να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου, κάτι που δεν το θεωρώ αμελητέο, αλλά μέχρις εκεί. Άλλο έργο δεν έχει κάνει. Δεν έχω δει να αλλάζει η Αθήνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια».