«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιοι συσπειρώνονται και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα», δηλώνει ο Νίκος Μπίστης για την συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και για το πως θα εκτεθεί η υποψηφιότητα των δυνάμεων της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές, με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Όπως σημειώνει «(σ.σ. θα κατέβουμε) με τον τίτλο και τα σύμβολα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος κάτω από την ομπρέλα του οποίου συσπειρωνόμαστε όλοι. Επίσης πιστεύω ότι κάτω από το βασικό τίτλο πρέπει να παρατίθενται όλα τα κόμματα και οι κινήσεις με τα σύμβολά τους».

Αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο συγκρότησης του ψηφοδελτίου και τα κριτήρια της από κοινού επιλογής των υποψηφίων για την ευρωβουλή και δηλώνει στο ερώτημα για τυχόν καπέλωμα από το ΠΑΣΟΚ πως «με τον φόβο δεν πάς πουθενά».

Παρά την σφοδρή κριτική που άσκησαν προσκαλεί εκ νέου την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. 

Αποκλείει δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αφήνει αιχμές για τον Φώτη Κουβέλη λέγοντας «από τότε που έφυγε από την κυβέρνηση έχει πάρει ένα δρόμο που αργά ή γρήγορα θα την φέρει στον αυλόγυρο του ΣΥΡΙΖΑ».