Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές «ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ, σπάμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σήμερα το πρωί στον Πειραιά.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αποτυπώσει γνήσια την λαϊκή δυσαρέσκεια τόσο απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και απέναντι στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική της ΕΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους, ενώ πρόσθεσε ότι ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες για τον λαό, αλλά «εργάτης με χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Αναφέρθηκε στην «μαύρη ανασφάλιστη εργασία» στην ναυτιλία, καθώς και στην ανεργία των ναυτεργατών την ώρα που «οι Έλληνες εφοπλιστές μόνο για το 2013 επένδυσαν 18,1 δισ. δολάρια σε 690 πλοία, 319 νέες ναυπηγήσεις, 371 δεύτερο χέρι και παραμένουν στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας».

Το παράδειγμα του ΟΛΠ, η επένδυση στο λιμάνι ως εργαλείο ανάπτυξης που «διαφημίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» είναι «αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και εκμετάλλευσης εκατοντάδων εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα» είπε, προσθέτοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν υπόψη τους την σημασία του Πειραιά στις στρατηγικές επιδιώξεις της αστικής τάξης για αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή της Ν/Α Μεσογείου και του μεριδίου της από την ιμπεριαλιστική λεία σε βάρος των λαών.

Ανέφερε ότι βάσει αυτών των σχεδιασμών η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην επίθεση απέναντι στο ταξικό κίνημα, στα ναυτεργατικά σωματεία και στα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ότι καταστρέφουν την οικονομία και πρόσθεσε «για ποια ανάπτυξη μιλούν, όταν τα 2 εκ. επιβατών της κρουαζιέρας πέρασαν και δεν ακούμπησαν στον Πειραιά και αυτό καταγράφεται από τα καθημερινά λουκέτα καταστημάτων στην πόλη, αφού ούτε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό δεν αγόρασαν».

«Η επίθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ταίριαξε γάντι με τους χαρακτηρισμούς του Τσίπρα, που χαρακτήριζε «εξαλλοσύνες», τους αγώνες των ναυτεργατών» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά την λογική του «μικρότερου κακού», ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί όχι μόνο ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ως διοίκηση, δήμων ή σωματείων «εκεί που ήδη έχει αναλάβει ρόλο διαχειριστή» και ανεχόμενος υποχρηματοδότηση των δήμων, ανταποδοτικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, είτε μειώσεις μισθών και αποδοχών, υλοποιούσε το μνημόνιο.

Αναφέρθηκε σε πολλά προβλήματα της βιομηχανικής παραγωγής του Πειραιά που συρρικνώθηκε, λόγω της πολιτικής της ΕΕ, ενώ ειδικά για τα Ναυπηγεία είπε ότι οδηγούνται σε συρρίκνωση βάσει της «7ης Οδηγίας» της ΕΕ του 1992 που ενσωματώθηκε στο ελληνικό Δίκαιο από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των ελληνικών ναυπηγείων, καθώς και των ναυπηγείων άλλων κρατών της ΕΕ με στόχο να ενισχυθούν τα ναυπηγεία των μονοπωλιακών ομίλων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, και της Φιλανδίας που κατέχουν το σύνολο της παγκόσμιας ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων και να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τα ναυπηγεία των ασιατικών χωρών.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά καθόλου για την Οδηγία αυτή, αλλά «μιλά μόνο για τις υπαρκτές ρεμούλες, βγάζοντας λάδι και την ΕΕ και τους μονοπωλιακούς ομίλους που ξεκοκάλισαν ζεστό κρατικό χρήμα πολλών δισ. αλλά και τους «πατριώτες» εφοπλιστές που ναυπηγούν τα πλοία τους εκτός Ελλάδας».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ώστε να φέρει το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή τις επόμενες ημέρες την προκήρυξη διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ, ενώ επιπλέον προετοιμάζει το έδαφος για άνοιγμα της βεντάλιας των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων λιμενικών υποδομών.

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι προδιαγεγραμμένη επιλογή της Ε.Ε. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή και πρόσθεσε ότι «η Χρυσή Αυγή οι ναζιστές φασίστες πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από το λαό από τον α΄ γύρο, όπου τολμήσουν και κατεβάσουν υποψήφιους. Γι΄ αυτό ας πάψουν διάφοροι αβανταδόροι της να διακινούν σενάρια για τον β΄ γύρο. Η μάχη κρίνεται στον α΄ γύρο. Ούτε ένας ναζιστής εγκληματίας, τσιράκι του συστήματος να μην περάσει, να απομονωθούν εδώ και τώρα από όλους.

«Όσο για τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ που με περισσή αμετροέπεια λένε ότι θα βάλουν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν «μονοκούκι στο β΄ γύρο», ας κοιτάξουν καλύτερα να βάλουν τα στελέχη τους, την κοινοβουλευτική τους ομάδα και τα μέλη της ΚΕ τους να υλοποιούν «μονοκούκι» τις δικές τους αποφάσεις κι ας αφήσουν τα εκατομμύρια ψηφοφόρων! Δεν είναι απλά αμετροέπεια, είναι κάτι χειρότερο» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι εκείνο που λείπει από τον λαό δεν είναι μια αστική κυβέρνηση με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης προς όφελος του κεφαλαίου, αλλά μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, «μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ».

«Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν του, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Στην σημερινή συγκέντρωση, απηύθυνε, σύντομο χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδα Παντελάκη.