Νέο «γαλάζιο» αντάρτικο προέκυψε, αυτή τη φορά στο Δήμο Πειραιά, καθώς ο Γιάννης Μελάς - πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου – ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την δημαρχία.

«Η δημιουργία ενός Δημοτικού συνδυασμού χωρίς κομματική «κηδεμονία», με μοναδική σημαία τον Πειραιά ,σίγουρα δεν με αφήνει αδιάφορο» αναφέρει σε δήλωσή του.

«Σημασία για την αυτοδιοίκηση» σημείωσε ο κ. Μελάς, «έχουν οι άνθρωποι και οι δυνατότητές τους να προσφέρουν και όχι οι κομματικές σημαίες που τους αποδίδονται. Άλλωστε, είμαι από τους οπαδούς της τάσης «μακριά τα κόμματα από την Αυτοδιοίκηση».

«Ασφαλώς, από μία τέτοια προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, δεν μπορεί να λείπει ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η Ομάδα που μεταφέρει το όνομα “Πειραιάς” σε όλο τον κόσμο και μας κάνει υπερήφανους. Με την προϋπόθεση ότι ευοδωθεί μια τέτοια συμμαχία , δηλώνω παρών για τον Πειραιά.» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Γιάννης Μελάς:

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μελά:

«Η δημιουργία ενός Δημοτικού συνδυασμού χωρίς κομματική «κηδεμονία», με μοναδική σημαία τον Πειραιά ,σίγουρα δεν με αφήνει αδιάφορο.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε με τα προβλήματα της πόλης, η όρεξη και η ατελείωτη αντοχή των νέων μαζί με την εμπειρία των πιο παλιών δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων όπως και του Δημάρχου κατάφεραν και δημιούργησαν μια πιο σύγχρονη εικόνα για τον Πειραιά.

Ωστόσο, ο στόχος μας για την πόλη που αγαπάμε δεν μπορεί να περιορίζεται απλώς στο «καλό». Αυτό που επιζητούν σήμερα, οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες είναι η ευρύτερη συνεργασία και η ανάδειξη νέων δυνάμεων που σκέφτονται και δρουν με γνώμονα το αύριο. Είναι η πλατιά συμμαχία πολιτών που οραματίζονται το «πολύ καλύτερο» αύριο για τον Πειραιά. Αυτό πιστεύω ότι αξίζει στην πόλη μας.

Σημασία για την αυτοδιοίκηση έχουν οι άνθρωποι και οι δυνατότητές τους να προσφέρουν και όχι οι κομματικές σημαίες που τους αποδίδονται. Άλλωστε, είμαι από τους οπαδούς της τάσης «μακριά τα κόμματα από την Αυτοδιοίκηση».

Ασφαλώς, από μία τέτοια προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, δεν μπορεί να λείπει ο «Ολυμπιακός Πειραιώς», η Ομάδα που μεταφέρει το όνομα «Πειραιάς» σε όλο τον κόσμο και μας κάνει υπερήφανους. Mε την προϋπόθεση ότι ευοδωθεί μια τέτοια συμμαχία , δηλώνω παρών για τον Πειραιά.»