Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Μία κρύο, μία ζέστη από τους 58, που έχουν καταλάβει την αγωνία του ΠΑΣΟΚ και το αφήνουν να «ψήνεται». 

Από την ανάγνωση και μόνο της χθεσινής ανακοίνωσης της Ολομέλειας των «58» γίνεται σαφές ότι η Πρωτοβουλία τους θα πάρει μέρος στην Συνδιάσκεψη μόνο εφόσον εξασφαλίσει τους όρους της για το ευρωψηφοδέλτιο, για τα σύμβολα αλλά και για το όνομα της υπό συγκρότηση Παράταξης. 

Προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι οι 58 ασκούν κριτική στο ΠΑΣΟΚ αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους: «Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με την ανάδειξη στελεχών από τις νεότερες γενιές είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κατεξοχήν δέκτης της κριτικής και του αιτήματος». 

Προσθέτουν ότι «ως 58 δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά μάς ενδιαφέρουν τα κριτήρια και οι διαδικασίες διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου ώστε να ανταποκρίνεται στο πολιτικό σχέδιο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου». Και καταλήγουν λέγοντας πως θα οδηγηθούν στην κοινή Συνδιάσκεψη παρουσία του ΕΣΚ εφόσον εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες, γιατί «χωρίς αυτές δεν θα έχει νόημα η συμμετοχή μας». 

Η στάση των 58 και τα «καψώνια» που κάνουν στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να προκαλούν δυσφορία σε κάποιες πολιτικές κινήσεις που στηρίζουν την «Ελιά». Γι' αυτό και τέσσερις από αυτές οι Νέοι Μεταρρυθμιστικές, Δυναμική Ελλάδα, Πολιτεία και Πρωτοβουλία δεν συμφώνησαν με το περιεχόμενο της και δεν υπέγραψαν.