current views are: 1

17 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση12:50

Με… Ferrari θέλουν να πηγαίνουν οι Καταριανοί αξιωματικοί στην εκπαίδευση!

«Εθνική εορτή» για την οικονομία της περιοχής αποτελεί κάθε φορά που οι Καταριανοί αξιωματικοί έρχονται στη χώρα μας για εκπαίδευση.

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

«Εθνική εορτή» για την οικονομία της περιοχής αποτελεί κάθε φορά που οι Καταριανοί αξιωματικοί έρχονται στη χώρα μας για εκπαίδευση.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

«Εθνική εορτή» για την οικονομία της περιοχής αποτελεί κάθε φορά που οι Καταριανοί αξιωματικοί έρχονται στη χώρα μας για εκπαίδευση. Το χρήμα που διαθέτουν και κουβαλούν δεν κρύβεται με τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να το ξοδέψουν προκειμένου να έχουν τις ίδιες ανέσεις που έχουν και όταν βρίσκονται στην πατρίδα τους. Τους φαίνεται ρεαλιστικό να ζουν πολυτελώς και στην Ελλάδα. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί στρατιωτικοί ή ότι δεν βουτούν στη «λασπουριά» του Πεδίου Μάχης με ενθουσιασμό προκειμένου να εκπαιδευτούν όπως πρέπει από τους Έλληνες συναδέλφους τους οποίους και εκτιμούν πολύ. 

Δεν έχουν μισθούς εκατομμυρίων, αλλά οι Καταριανοί ένστολοι απλά προέρχονται από πλούσιες οικογένειες. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν είχαν να δώσουν εύκολες απαντήσεις οι Έλληνες αξιωματικοί στους Καταριανούς συναδέλφους τους. 

Τι να τους απαντήσουν δηλαδή όταν τους ρωτούν: 

«γιατί δεν έχει κάρτα των 2000 ευρώ στην α λα καρτ κινητή τηλεφωνία;» 

«γιατί δεν νοικιάζουν εδώ Ferrari;» 

«που είναι τα πολυτελή σας ξενοδοχεία;» 

Στην αρχή οι αξιωματικοί μας μένουν έκπληκτοι, άφωνοι. 

Στη συνέχεια προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους και να βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις δίχως να μειώσουν την Ελλάδα. 

Προσπαθούν συνήθως να τους απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν αυτά που ζητούν στην χώρα μας καθώς δεν… παρατηρείται αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών αυτών, οπότε και είναι αντί-επιχειρηματικό. 

Και τι να τους πει βέβαια ο αξιωματικός μας όταν ο μισθός στην Ελλάδα είναι από 500 έως 1.000 ευρώ; Θα υπάρξει κανείς που θα ζητήσει κανείς κάρτα κινητής τηλεφωνίας με χρόνο ομιλίας αξίας 2000 ευρώ; 

Ή ότι δεν ζητούν κάθε μέρα για ενοικίαση οι Έλληνες οδηγοί μια Ferrari για να πάνε στις δουλειές τους; 

Σε τέτοιες ερωτήσεις κυριαρχεί αμηχανία καθώς δεν μπορούν ούτε να γελάσουν οι Έλληνες αξιωματικοί καθώς έτσι θα τους δώσουν την εντύπωση ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. 

Οι Έλληνες ένστολοι εκτιμούν πολύ τους Καταριανούς συναδέλφους τους καθώς είναι άνθρωποι ευγενικοί, με τρόπους και χωρίς υπεροψίες κάθονται στο θρανίο για να διδαχτούν όσο περισσότερο μπορούν τις γνώσεις που τους παρέχει το ΓΕΣ. 

Είναι υποδείγματα εκπαιδευομένων. Αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τους αρέσει η χώρα μας γιατί μπορούν και διασκεδάζουν πιο ελεύθερα και οι άνθρωποι είναι πιο «ζεστοί». 

Αύριο θα ξεκινήσει στην Αλεξανδρούπολη η εκπαίδευση 100 αξιωματικών και υπαξιωματικών του πυροβολικού και των τεθωρακισμένων από το Κατάρ, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου. Μάλιστα θα γίνει και επίσημη τελετή στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» παρουσία της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας. 

Η εκπαίδευση θα παρασχεθεί από κατάλληλους Έλληνες εκπαιδευτές της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» στην αγγλική γλώσσα. 

Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης των Καταριανών θα γίνει σε εξομοιωτές που διαθέτουμε. Η Ντόχα θα δώσει στο ΓΕΣ 500.000 ευρώ όπως μαθαίνουμε. 

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη εκπαίδευσή τους έγινε στην Αυλώνα. Τότε είχαν κουβαλήσει και τους δικούς τους μαγείρους καθώς από ότι δεν φαίνεται να τους άρεσε και πολύ η φασολάδα. 

Είχαν ενθουσιαστεί και ο διοικητής τους ευχαρίστησε προσωπικά τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο. 

Να σημειώσουμε ότι η εκπαίδευση αυτή παρέχεται στα πλαίσια της αμυντικής μας συνεργασίας με το Κατάρ.


σχετικα αρθρα