Δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις οικονομικές εξελίξεις και τη στάση της απέναντι στην τρόικα.
 
«Το πλεόνασμα προεκλογικών υποσχέσεων του πρωθυπουργού αντί να κρύψει, καθιστά ηλίου φαεινότερο το πραγματικό έλλειμμα πολιτικής στρατηγικής και στόχων της κυβέρνησης Σαμαρά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας:

Το μοίρασμα ενός πρωτογενούς πλεονάσματος που αποκτήθηκε εις βάρος της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, και οι τροϊκανοί αρνούνται αυτή τη στιγμή να το αναγνωρίσουν, παρουσιάζεται ως η τελευταία σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης.  

Η Κουμουνδούρου προσθέτει ότι «η μετάθεση, όμως, για μετά το καλοκαίρι της συζήτησης για το ελληνικό χρέος και για το χρηματοδοτικό κενό, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια επικοινωνιακής προπαγάνδας στην κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, η ανεργία και η οικονομική ασφυξία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, μετατρέπουν σε τραγέλαφο τις όποιες επικοινωνιακές κορόνες μιας κυβέρνησης  απονομιμοποιημένης στα μάτια της κοινωνίας και  ανυπόληπτης στην Ευρώπη».