Ο δρόμος για μια κυβέρνηση της αξιοπρέπειας περνάει και οφείλει να περνάει και μέσα από τις πολιτικές μάχες για την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο της Αθήνας και τον Δήμο του Πειραιά, επισήμανε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την κυρία Δούρου οι μάχες αυτές «θα κρίνουν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για μια νέα διακυβέρνηση της χώρας, αλλά κυρίως θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, το μέλλον της πατρίδας». Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται σε μια πορεία ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών που έχουν αλλοιώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε δικαίωμα στη ζωή και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία «με πρόσχημα την κινητικότητα, στο όνομα της διαθεσιμότητας». Αυτά, όπως είπε, αποτελούν το πρότυπο της κυβέρνησης των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, το πρότυπο της επιστροφής στο παρελθόν (στην περίοδο του 19ου αιώνα και της αποικιοκρατίας).

Σχετικά με την κριτική που δέχονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν έχουν εμπειρία και γνώση», η κυρία Δούρου σημείωσε πως «ναι, δεν έχουμε εμπειρία στην εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων και στις τεχνικές της μίζας» και τόνισε ότι «εμείς έχουμε ένα διαφορετικό πρότυπο για τη διακυβέρνηση, ένα πρότυπο εξουσίας από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Ένα πρότυπο με τους πολίτες ενεργούς. Κυρίαρχους στις πόλεις και στη χώρα τους».