Εκτενείς αναφορές στο φαινόμενο της τρομοκρατίας έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή «στον Ενικό» του τηλεοπτικού σταθμού STAR, ενώ άφησε αιχμές κατά των δικαστικών αρχών σχετικά με τη στάση τους απέναντι στον Χριστόδουλο Ξηρό.

«Έχει δημιουργηθεί μια ώσμωση ανάμεσα στην τρομοκρατία και το βαρύ έγκλημα και αυτά όλα απειλούν την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστέψαμε γύρω στο 2002 ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το φαινόμενο της τρομοκρατίας . Αυτό δεν ήταν αλήθεια. Η λάθος αυτή εντύπωση επέτρεψε στο ελληνικό κράτος να χαλαρώσει τις άμυνες του, τη προσπάθεια με τα αποτελέσματα που σήμερα βλέπουμε», τόνισε ο κ. Δένδιας .

«Ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι η ελληνική κοινωνία πολλές φορές σε στιγμές κρίσης, αλλά και ορισμένες φορές εκτός κρίσης, δείχνει μια ιδιόρρυθμη ανοχή στο φαινόμενο. Τουλάχιστον ένα μέρος της κοινωνίας. Αν θέλετε μια ανοχή στη βία, το οποίο είναι μια ιδιαίτερα λανθασμένη θέση και δημιουργεί προβλήματα στη χώρα», σημείωσε επίσης.

Αναφερόμενος στον Χριστόδουλο Ξηρό και στο πως έλαβε τις άδειες από τη φυλακή, άφησε σαφείς αιχμές κατά των δικαστικών αρχών.

«Η αστυνομία παρακολουθεί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Όταν η δικαστική αρχή κρίνει ότι κάποιος δεν είναι ύποπτος φυγής η αστυνομία δεν νομιμοποιείται, δεν δικαιούται να παρακολουθεί. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί παρακράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου έστειλε μήνυμα προς τον φυγόδικο Κώστα Σακκά καλώντας τον να παραδοθεί, ενώ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «πολλές φορές παρέρχεται το 18μηνο, που είναι το ακρότατο όριο της συνταγματικής προθεσμίας κράτησης, και η Δικαιοσύνη δεν έχει εκδώσει απόφαση».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αναφερόμενος για τον Κώστα Σακκά τόνισε: «Πως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει, και αυτό το λέω ως πατρική συμβουλή,  είναι να επιστρέψει αμέσως».