Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γιάννη Ζαφειρόπουλου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Προς τα έξω το ΠΑΣΟΚ έχει περιοριστεί σε ορισμένες διαρροές επικριτικές για την κίνηση του στελέχους και σε επισημάνσεις ότι το κόμμα θα σταθεί απέναντι στο αντάρτικο του Ζαφειρόπουλου και ότι ουσιαστικά θα εξαφανίσει την υποψηφιότητά του. 

Όμως το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δημιουργεί τεράστιο εσωτερικό ζήτημα στην Χαριλάου Τρικούπη.
Κι αυτό γιατί εστιάζεται στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου αφού ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ανήκει στον στενότατο πυρήνα συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Είναι γεγονός ότι η κάθοδος Ζαφειρόπουλου στην Δυτική Ελλάδα θεωρήθηκε ακόμη και από "βενιζελικούς" ως συμφωνημένη μεταξύ του προέδρου του κινήματος και του συνεργάτη του. "Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι από μόνος του θα έπαιρνε μία τέτοια αψυχολόγητη πρωτοβουλία" λένε από την Χαριλάου Τρικούπη. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκάστηκε να διαβεβαιώσει και τους πιο δύσπιστους ότι δεν είχε καμία γνώση για το αντάρτικο του Ζαφειρόπουλου και επιπλέον αναγκάστηκε να διαβεβαιώσει τον επίσημο υποψήφιο Απόστολο Κατσιφάρα πως το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την δική του υποψηφιότητα. 

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στο τέλος ο πρώην βουλευτής Ηλείας λόγω πιέσεων θα αναγκαστεί να αποσυρθεί. Ωστόσο αναγνωρίζουν ότι όταν κάποιος στενός συνεργάτης του προέδρου δεν διστάζει να δημιουργήσει πρόβλημα στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο τότε υπάρχει πολύ σημαντικό θέμα.

TAGS