Για συγκάλυψη από τη ΝΔ του σκανδάλου των αποναρκοθετήσεων στη Δυτική Μακεδονία κάνει λόγο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία αναφέρει ότι εδώ και ένα έτος έχει καταθέσει σχετική ερώτηση με την συνάδελφό της Ραχήλ μακρή, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση. 

«Πριν από ένα και πλέον έτος κατέθεσα μαζί με τη συνάδελφο βουλευτή Κοζάνης Ραχήλ Μακρή ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο των αποναρκοθετήσεων στη Δυτική Μακεδονία. 

Υπενθυμίζω πως το έργο “ψηφιακή καταγραφή και πιλοτική εφαρμογή αποναρκοθέτησης παλαιών ναρκοπεδίων“ προϋπολογισμού 4,4 εκατομμυρίων Ευρώ παρουσιάσθηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου το 2007 από τον τότε Περιφερειάρχη και στέλεχος της ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας Α. Λεούδη ως ήδη «ολοκληρωμένο κατά 80%»! 

Σήμερα, 7 χρόνια μετά, η έρευνα για το που κατέληξαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού βρίσκεται ακόμα σε κάποια συρτάρια. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ρωτάμε ευθέως τον κ. Μιχελάκη αν έχουν επιστραφεί στο Δημόσιο τα χρήματα του Ελληνικού λαού που κακοδιαχειρίστηκε η τότε Περιφέρεια. 

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε να λογοδοτήσουν άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι για εγκληματικές πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν το ανύπαρκτο αυτό έργο, έστω 7 χρόνια μετά τη διάπραξή τους» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη.