Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», πληθαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στα όνειρά τους βλέπουν εφιάλτες. Και συγκεκριμένα, βλέπουν επανάληψη της… Βάρκιζας και ότι έφερε (για τη χώρα και για την αριστερά) η επόμενή της μέρα. 

Η επιχειρηματολογία των «πραγματιστών»  και των «ευρωπαϊστών» του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δηλώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, αλλά, δημοσίως ότι τελικά ουδείς μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο με ένα νόμο, γιατί απλά η Ελλάδα δεν είναι μικρό Γαλατικό χωριό, όπως και οι εκλογές που θα γίνουν δεν θα αποτελέσουν νέα… έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα, βρίσκουν πολλούς επικριτές στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η αλήθεια είναι ότι η φρασεολογία πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενίοτε και του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, δημιουργεί υπεραισιοδοξία. Πολλοί πιστεύουν ότι τα δεινά αυτού του τόπου θα διαγραφούν την επομένη της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με την ευκολία που διαγράφεται η κιμωλία από τον μαυροπίνακα με ένα σφουγγάρι. Ότι θα κάνουμε «τσουπ» και θα επιστρέψουμε στο 2008.  

Αυτό φοβίζει τους «ευρωπαϊστές», που τυγχάνει να είναι υποστηρικτές και συνεργάτες του Προέδρου στην πλειοψηφία τους. Και τους κάνει να προειδοποιούν ότι μαγικό ραβδί δεν υπάρχει- όπως δεν υπάρχει και μέλλον για τη χώρα εκτός της Ευρώπης.  

Αντιθέτως, η Αριστερή Πλατφόρμα και οι συνοδοιπόροι της, πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε «συμβιβασμός» θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μικρό χρόνο από την ημέρα ανάληψης της εξουσίας, σε δεινή θέση. Ότι θα τον ευτελίσει στα μάτια των ψηφοφόρων, θα προκαλέσει μεγάλη φθορά, θα οδηγήσει συντομότατα την κυβέρνησή του σε πτώση και την Αριστερά, σε μια ήττα, που μόνο με εκείνη του Εμφυλίου θα μπορεί να συγκριθεί.  

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ζαφείρης, μέλος της Γραμματείας των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ), στην ιστοσελίδα Iskra: «Κανένας συμβιβασμός δε μπορεί να υπάρξει στο δρόμο για την εξουσία. Και η ανάγκη της ολικής ρήξης θα επιβληθεί, εάν δεν πάρεις την πρωτοβουλία,  από τον αντίπαλο, με τους δικούς του όρους.  Εάν το λαϊκό κίνημα δεν είναι προετοιμασμένο για μια τέτοια εξέλιξη, η μοίρα του δεν θα είναι μόνο η Βάρκιζα αλλά και η επόμενή της μέρα.» 

Για την ιστορία: Η Συνθήκη της Βάρκιζας (12/2/1945) αποτελείτο από 9 άρθρα και προέβλεπε μεταξύ άλλων τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ. Η υπογραφή της βρήκε αντίθετο τον Άρη Βελουχιώτη που προσπάθησε να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα. Η παραβίαση των όρων της και- κυρίως, η Λευκή Τρομοκρατία εναντίον των κομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους, οδήγησε τελικά στον Εμφύλιο…