«Το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΠΥ και η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη για άνοιγμα σε ένα μήνα όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, διαψεύδονται ακόμα και από τους πιο πιστούς συνεργάτες του, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του εκτρωματικού νόμου που ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών» επισημαίνεται.

«Ακόμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υγειονομικών Περιφερειών δηλώνουν άγνοια και αδυναμία ανταπόκρισης στο καθήκον της λειτουργίας του ΠΕΔΥ. Όσο αφορά στις ψευδείς διαβεβαιώσεις του υπουργού ενταφιασμού της δημόσιας υγείας πως όλα τα πολυιατρεία θα επαναλειτουργήσουν, οι ίδιοι οι στενοί του συνεργάτες τον διαψεύδουν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας:

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα” στις 11 Φεβρουαρίου, ο κ. Παύλος Θεοδωράκης νεοδιορισμένος διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, σύμβουλος πολιτικής υγείας και πρόσωπο αναφοράς στο πρόγραμμα υποστήριξης της μεταρρύθμισης του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε σε σχετική ερώτηση για το θέμα ότι  “θα λειτουργήσουν περίπου 100 Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε όλη την Ελλάδα”, όταν σήμερα οι μονάδες του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ μαζί με τα υφιστάμενα Κέντρα Υγείας ξεπερνούν τις 500!!!

Η δε ανεύθυνη και υποκριτική αναφορά του κ. Γεωργιάδη πως κλείνει τα ιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ επειδή οι γιατροί απεργούσαν, φανερώνει μόνο το μέγεθος της εκδικητικής μανίας και του μίσους που τρέφει απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις αντικοινωνικές πολιτικές που υλοποιούν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «όλοι πια γνωρίζουν πως βασικός στόχος της απορρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το ΠΕΔΥ είναι η υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για 8500  διαθεσιμότητες και απολύσεις που και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης έχουν δημόσια ομολογήσει. Η αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές περνάει μέσα από τους κοινούς αγώνες των υγειονομικών και των πολιτών  για να τις ανατρέψουν άμεσα. Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε».