Τη στήριξή του στον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Πέρα και πάνω από κόμματα, ο Βασίλης κατόρθωσε μέσα σε μια θητεία να αλλάξει τον Πειραιά και βέβαια κανένας δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο- πρότυπο. Από ΄κει και πέρα αν θα πει το ναι, ή αν θα πει το όχι, είναι δικιά του επιλογή. Εγώ ελπίζω να πει το ναι για το καλό του Πειραιά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά το γεύμα που είχε με τον δήμαρχο Πειραιά, σε γνωστό ουζερί του Πειραιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα για όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και για το θέμα των παραχωρήσεων χώρων που ανήκουν στο δήμο. Συζήτηση επίσης έγινε και για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο δήμαρχος Πειραιά σε ερώτηση αν αποδέχεται το χρίσμα από τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά είναι πολύ παλιά και συμπληρώνει περίπου 40 χρόνια και πρόσθεσε ότι τον θεωρεί τον πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό των τελευταίων δεκαετιών. 

«Δεν περίμενα σήμερα την επιβεβαίωση, που ήταν και πολύ θερμή» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «ήταν μια από τις πολλές συναντήσεις που γίνονται και θα γίνονται».

«Νοιώθω ασφαλής ως πολίτης, που η Ελλάδα έχει έναν πρωθυπουργό μαχόμενο και του εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει», τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε ότι «εδώ στον Πειραιά το ρολόι θα χτυπήσει στην ώρα του», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κηρύξει τώρα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, γιατί αγαπά και υπηρετεί τον Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε τέλος ότι η πλατεία στο Πασαλιμάνι, σε λίγους μήνες θα αλλάξει όψη, αναφέροντας ότι είναι στο πρόγραμμα για ουσιαστική και ριζική ανάπλαση.