Ως "πολιτικά οργανωμένα χάπενινγκ που στοχεύουν να τροφοδοτήσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με θέματα για πρόβλημα της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος γενικότερα", χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Ε. Βενιζέλος, τις τελευταίες επιθέσεις πολιτών κατά πολιτικών, όπως αυτή κατά του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ Θ Πάγκαλου.

Ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε ωστόσο ότι αντιλαμβάνεται την οργή ,το θυμό,και κάθε διαμαρτυρία , άλλα και τις αντιδράσεις ατομικού,μη υποκινούμενου, χαρακτήρα.

Διαχειριζόμαστε μια εθνική κρίση, είπε ο κ Βενιζέλος και προσέθεσε "κάνουμε άσκηση υπομονής και ζητούμε από τον ελληνικό λαό να επιδείξει συλλογική υπομονή για να βγούμε από την καμινάδα στην οποία έχουμε περιοριστεί."


Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας σημερινό  δημοσίευμα για παρέμβαση της τρόικας σε θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι είναι παντελώς ανυπόστατο, ενώ συνέστησε στο προσωπικό του υπουργείου ( στρατιωτικό και πολιτικό) να είναι επιφυλακτικό σε όσα διαβάζει από τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα και να λαμβάνει υπόψη τις επίσημες ανακοινώσεις και αναφορές στο site του υπουργείου.

Διευκρίνισε ότι η τρόικα γνωρίζει πως τα θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εμπίπτουν στα δικά της πεδία , αντιθέτως έχει εκφράσει την ικανοποίηση της στο το υπουργείο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Επίσης γνωστοποίησε ότι μόνο το ΕΜΠΑΕ 15ετίας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα έχει καταρτισθεί εντός των επομένων εβδομάδων θα είναι συντριπτικά χαμηλότερο του ΕΜΠΑΕ 10ετίας που είχε καταρτίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι κακώς δεν έγιναν τόσα χρόνια οι αλλαγές στη δομή δυνάμεων και διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε υποδειγματικές τις φετινές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και χαρακτήρισε βαρβαρότητες που θίγουν το κράτος δικαίου όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.  Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι θα συστήσει σε όσους θίχτηκαν να ασκήσουν όλα τα έννομα συμφέροντα τους. Η χρήση οποιουδήποτε ονόματος αξιωματικού πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά.