Τον Απόστολο Τζιτζικώστα θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων σήμερα, μετά από εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

Σχετική ανακοίνωση έκανε η συντονιστική επιτροπή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη όπου επισημαίνεται ότι «η ξεκάθαρη θέση του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη Μακεδονία, τα Εθνικά μας θέματα και την πολιτική των Μνημονίων οδήγησε τη Συντονιστική Επιτροπή Ν. Θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφασή της να προτείνει τη στήριξή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αύριο ο Πάνος Καμμένος θα ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου δημάρχου που θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον Πειραιά, ενώ συνεργάτες του μιλούν για «όνομα έκπληξη».

Πάντως οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως θα είναι ο Γιάννης Μελάς, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του νυν δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, και υιός του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Μελά.

Επίσης στη Θεσσαλία για την περιφέρεια, πιθανότατα θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Ακριβούλη, ενώ ο Θόδωρος Καρυπίδης αναμένεται να λάβει την υποστήριξη του κόμματος για την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Οι ανακοινώσεις για πρόσωπα και συνδυασμούς θα γίνονται από τις συντονιστικές επιτροπές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.