current views are: 2

19 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση05:07

Η σύγκρουση Βενιζέλου- Παπανδρέου δεν θα αργήσει να έρθει και θα είναι σφοδρή

Η υπόθεση με την ΜΚΟ φαίνεται πως θα ξεκινήσει τον κύκλο της σύγκρουσης ανάμεσα σε Βενιζέλο Παπανδρέου.

Δημοσίευση 05:07’
αρθρο-newpost

Η υπόθεση με την ΜΚΟ φαίνεται πως θα ξεκινήσει τον κύκλο της σύγκρουσης ανάμεσα σε Βενιζέλο Παπανδρέου.

Γράφουν οι Ορφέας Αποστολόπουλος –Άρτεμις Παραδείσου 

Η υπόθεση με την ΜΚΟ φαίνεται πως θα ξεκινήσει τον κύκλο της σύγκρουσης ανάμεσα σε Βενιζέλο Παπανδρέου. Η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου σε πολιτικές ευθύνες για τη ΜΚΟ του σκανδάλου, είχε σαν αποτέλεσμα να μπει στο κάδρο των ευθυνών ο Γιώργος Παπανδρέου. Το θέμα είναι ,πως ο  Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για πολιτικές ευθύνες και όχι κάποιο μέσο ενημέρωσης. Ο κος Βενιζέλος είναι ο υπουργός των Εξωτερικών, δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα ρωτήθηκε να διευκρινίσει αν εννοούσε το Γιώργο Παπανδρέου και η απάντηση μάλλον έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα γιατί απλώς επιβεβαίωσε ότι εννοούσε το Γιώργο Παπανδρέου ανάμεσα σε άλλους οι οποίοι έχουν πολιτικές ευθύνες. 

Ο κος Βενιζέλος στην διευκρίνιση είπε επί λέξη ¨Δεν εννοούσα τον Παπανδρέου εγώ είπα οτι λογικό ειναι να υπαρχουν πολιτικές ευθύνες σε κάθε πολιτική πράξη…μόνο εγώ έχω πολιτικές ευθύνες;¨. Με αυτόν τον τρόπο κάρφωσε με το γάντι τον Γιώργο Παπανδρέου και συνέχισε και σε άλλους με φαρμακερά βέλη καθώς είπε ¨Χαίρομαι που στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Παπανδρέου,ο Λοβέρδος και ο Δόλης θέλουν να συμβάλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης¨. 

Μετά τις αναφορές Βενιζέλου το τηλέφωνο στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου ¨έσπασε¨. Οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν συνεχώς αν υπάρχει αντίδραση απο τον πρώην πρωθυπουργό. Η απάντηση που λάμβαναν από συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η ίδια ¨ ας μας πουν τι εννοούν και βλέπουμε¨. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου κρατάει στάση αναμονής όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα και πολλοί προεξοφλούν πως η σύγκρουση Μπένι -ΓΑΠ δε θα αργήσει να έρθει και θα είναι σφοδρή. 

Η στάση Βενιζέλου πάντως ενόχλησε πολλούς παπανδρεϊκούς , αν και συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλίες με δημοσιογράφους τόνιζαν οτι ο κος Βενιζέλος σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε το Γιώργο Παπανδρέου για τις πολιτικές ευθύνες και πως τον ενέταξε σε ένα πλαίσιο ευθυνών όπως ισχύει για όλους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες στην διάρκεια της ημέρας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στο γραφείο Παπανδρέου καθώς και ανταλλαγή τηλεφωνημάτων ανάμεσα στους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη και τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.  

Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να ρίξουν τους τόνους καθώς η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει αναταράξεις ενόψει εκλογών. Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν αποδεικνύεται καμία εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού και τόνιζαν ότι το περιεχόμενο της δήλωσής του είναι απολύτως σωστό. 

Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος έλεγε στους συνεργάτες του ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τον πρώην πρωθυπουργό εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στην επιφάνεια 10 ολόκληρα χρόνια μετά. 

Το αν η ιστορία της …αποναρκοθέτησης στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή -παραμονές ευρωεκλογών- ανοίξει νέο μέτωπο Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό θα φανεί τις επόμενες μέρες.  

Παράλληλα μπροστά στον θόρυβο που έχει δημιουργήσει το αντάρτικο του Γιάννη Ζαφειρόπουλου το ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε με εντολή Βενιζέλου στον πρώην βουλευτή ότι δεν νομιμοποιείται να αυτενεργεί και να χρησιμοποιεί την σχέση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.


σχετικα αρθρα