Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την απήχηση που έχει η υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής καθώς και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον δήμο της Αθήνας. Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους δυο υποψηφίους στην δεύτερη , τρίτη ή ακόμα και στην τέταρτη θέση τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα οι συσχετισμοί θα ανατραπούν υπέρ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Έλεγαν μάλιστα ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις γύρω από τα σκάνδαλα με τις Μ.Κ.Ο. και  την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος έρχονται  να προστεθούν στον κατάλογο των  σκανδάλων που έχουν δει το τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας και στα οποία εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. « Όλες αυτές οι αποκαλύψεις λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  πιστεύουμε ότι θα  επηρεάσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες αφού θα επαναφέρουν στο προσκήνιο  τις πρακτικές που ακλούθησαν οι κυβερνήσεις των δυο κομμάτων τα προηγούμενα χρόνια. 

Την ίδια στιγμή πάντως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το στενό μαρκάρισμα του ΚΚΕ προκειμένου να αποσπάσει έστω μια δήλωση που θα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν έκρυβαν την έκπληξη τους για τα όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα η Λιάνα Κανέλλη ότι το κόμμα της δεν θα δώσει γραμμή εάν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. 

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει μόνος του το  άνοιγμα στη βάση του ΚΚΕ, προαναγγέλλοντας πως αν, κάπου στην Ελλάδα, στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν υπάρξουν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υποψήφιοι του ΚΚΕ, τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει τους υποψηφίους του Περισσού χωρίς δεύτερη σκέψη. 

«Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προχθές το βράδυ στ6ο Ακροπολ.