Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας αναφορικά με το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ και τις τελικές αποφάσεις για το πακέτο μέτρων και το μόνιμο μηχανισμό στήριξης του ευρώ.

“Είχαμε πει από την αρχή ότι πρέπει να σταλεί από την ΕΕ ένα σαφές, καθαρό και πειστικό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές”, δήλωσε ο κ. Δρούτσας στο Βερολίνο. Πρόσθεσε δε ότι “είναι σημαντικό να διατηρούμε και να συνεχίζουμε το διάλογο με τους εταίρους μας και ιδιαίτερα με τη Γερμανία”.

Ο κ. Δρούτσας που συμμετείχε σε εκδήλωση του Ιδρύματος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος "Φρίντριχ Εμπερτ Στίφτουνγκ" στο Βερολίνο με θέμα "η δημοσιονομική κρίση και οι συνέπειες για την ΕΕ", σημείωσε ότι ενόψει της Συνόδου Κορυφής “έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία από ελληνικής πλευράς και αυτό αποτυπώθηκε και στις σημαντικές - και για την Ελλάδα πολύ χρήσιμες αποφάσεις της τελευταίας συνόδου του Eurogroup πριν από λίγες ημέρες. Ακριβώς αυτό το μήνυμα ευελπιστούμε και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτυπωθεί και μεθαύριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο".

Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε και σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD.