«Επιλέξαμε να μην ποδηγετήσουμε το κόμμα και τα στελέχη του. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ χρίσματος και υποστήριξης. Ότι δεν υπάρχουν πειθαρχικές συνέπειες για την όποια επιλογή», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου για τη στάση της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα σημείωσε ότι «εάν ορισμένοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν την προσωπική τους επιλογή εν ονόματι μιας προσωπικής πρακτικής –όλα αυτά τα πράγματα θα κριθούν στην πορεία από τους πολίτες, οι οποίοι είναι ο φυσικός κριτής».

Διευκρίνισε δε, μιλώντας στον ΒήμαFM πως «φυσικά και εκφράζουμε την υποστήριξή μας, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά από εκεί και πέρα, το να επιβάλουμε με το ζόρι την κομματική επιλογή, είναι κάτι που το απαρνηθήκαμε και πιστεύουμε ότι θα εκτιμηθεί από τον κόσμο».

Ερωτηθείς για τις ΜΚΟ και τις χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΞ είπε τα εξής:

«Η κυβέρνηση αυτή έκανε αυτό που έπρεπε και όταν έπρεπε. Σας θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση στις ΜΚΟ και να γίνει κοσκίνισμά τους».

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε πως το κλίμα δεν είναι αρνητικό από τις Βρυξέλλες και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι γνωρίζετε πως έχουμε δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτή η δέσμευση αρκεί για να κλείσουμε τη συμφωνία». Τόνισε ωστόσο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να γίνουν ειδικές εφαρμογές (των μεταρρυθμίσεων) πάνω στην ελληνική πραγματικότητα.