ΚΥΣΕΑ: Οι τρεις στους τέσσερις αρχηγούς παρέμειναν στις θέσεις τους στις Ε.Δ.

ΚΥΣΕΑ: Οι τρεις στους τέσσερις αρχηγούς παρέμειναν στις θέσεις τους στις Ε.Δ.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr, αποφασίστηκε να παραμείνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός, Μιχαήλ Κωσταράκος, να διατηρηθεί ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος ο Εύαγγελος Τουρνάς και να συνεχίσει να είναι αρχηγός ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Διαδοχή υπάρχει μόνο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού όπου αναλαμβάνει την ηγεσία του ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς και αποχωρεί από τα καθήκοντά του ο μέχρι τώρα αρχηγός, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, o oποίος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, ενώ του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Στη θέση του Χρ. Μανωλά, το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε τον έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιστρέφοντας στο Πεντάγωνο μετά το ΚΥΣΕΑ, κάλεσε όλους τους αρχηγούς στο γραφείο του και είχαν μία φιλική συζήτηση.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου δεν χαρακτηρίζονται από έντονες αλλαγές.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο