Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr, αποφασίστηκε να παραμείνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός, Μιχαήλ Κωσταράκος, να διατηρηθεί ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος ο Εύαγγελος Τουρνάς και να συνεχίσει να είναι αρχηγός ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Διαδοχή υπάρχει μόνο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού όπου αναλαμβάνει την ηγεσία του ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς και αποχωρεί από τα καθήκοντά του ο μέχρι τώρα αρχηγός, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, o oποίος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, ενώ του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Στη θέση του Χρ. Μανωλά, το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε τον έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιστρέφοντας στο Πεντάγωνο μετά το ΚΥΣΕΑ, κάλεσε όλους τους αρχηγούς στο γραφείο του και είχαν μία φιλική συζήτηση.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου δεν χαρακτηρίζονται από έντονες αλλαγές.

 

TAGS