Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Την πρώτη συζήτηση για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών πρόκειται να κάνει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί για πρώτη φορά μετά την αλλαγή του τρόπου εκλογής  των ευρωβουλευτών θα συζητηθούν τα πρώτα ονόματα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο που θα κατεβάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή την αναμέτρηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της Κουμουνδούρου είναι να διαμορφώσει ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο τόσο από τις κοινωνικές ομάδες όσο και από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Παρών σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχει δηλώσει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Μηλιός , η Νατάσσα θεοδωρακοπούλου και ο Γιάννης Μπουρνούς οι οποίοι είναι ήδη στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενώ σταθερή δύναμη θεωρείται ο Νίκος Χουντής. Στο Ευρωψηφοδέλτιο θα υπάρξουν και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο , πανεπιστημιακοί και  καλλιτέχνες . Πρόθεση όμως των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι αυτά τα στελέχη να μην μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των πολιτών που θα κληθούν να ψηφίσουν. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης προέβλεψε πάντως χθες μεγάλη ήττα της ΝΔ και πρόσθεσε  « Αν η ήττα αυτή είναι βαριά, μεγάλη, θα θέσει σε αμφισβήτηση και την ίδια του την αρχηγία στη Ν.Δ. Άλλωστε, οι βουλευτικές – εθνικές εκλογές προσφέρονται και για ξεκαθάρισμα εσωτερικών λογαριασμών και για έλεγχο της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας σε αυτά τα κόμματα. Νομίζω ότι «τόσο απλά» είναι τα πράγματα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να προκύψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα είτε στις ευρωεκλογές είτε στις εθνικές που να επιτρέπει στον κ. Σαμαρά να σκέφτεται ότι μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση .»