current views are: 1

20 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση08:25

Μυστικά γκάλοπ: Ο Καμίνης «ακούει» την… αναπνοή του Άρη

Χωρίς αμφιβολία, οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή για τους διεκδικητές του Δήμου Αθηναίων, είχαν μεγάλο νικητή τον Γιώργο Καμίνη.

Δημοσίευση 08:25’
αρθρο-newpost

Χωρίς αμφιβολία, οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή για τους διεκδικητές του Δήμου Αθηναίων, είχαν μεγάλο νικητή τον Γιώργο Καμίνη.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Χωρίς αμφιβολία, οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή για τους διεκδικητές του Δήμου Αθηναίων, είχαν μεγάλο νικητή τον Γιώργο Καμίνη. Ο σημερινός δήμαρχος, αν και δεν έχει κάνει κάποιο σημαντικό έργο (και με συνεργάτες που έχουν κάνει… τέρατα- λέγε με Τάκη Καμπύλη) κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος τον διχασμό των «γαλάζιων» μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη

Ωστόσο ο δρόμος ως τις εκλογές είναι μακρύς και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. 

Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί- πρωτευόντως, στην πορεία του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ακόμα και αν- όπως όλα δείχνουν, ο Νικήτας Κακλαμάνης επιμείνει ως το τέλος. 

Και αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις που διενεργεί η Συγγρού, δείχνουν ότι ο Άρης ανεβαίνει και ήδη πλησιάζει τον (ακόμα) πρώτο Καμίνη, παρά το γεγονός ότι η συσπείρωση των «γαλάζιων» παραμένει χαμηλή. 

Ο Καμίνης, που περιμένει την άνοδο του Σπηλιωτόπουλου, περισσότερο ποντάρει στο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει οποιοδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο. Κάτι που σημαίνει ότι του αρκεί να είναι δεύτερος. 

Ωστόσο οι δημοσκόποι του Άρη Σπηλιωτόπουλου, διαβάζουν αλλιώς τις δικές τους μετρήσεις. Και σύμφωνα με τις δικές τους αναγωγές, ο Σπηλιωτόπουλος υπερισχύει του Καμίνη σε περίπτωση «διδύμου» στον δεύτερο γύρο. 

Για να υπερασπιστεί τα (δημοσκοπικά) ποσοστά του, οΚαμίνης θα προτάσσει την ανεξαρτησία του έναντι των κομμάτων που δήλωσαν ότι τον στηρίζουν. Κυρίως έναντι του ΠΑΣΟΚ για το οποίο υπάρχει η πεποίθηση ότι «χρυσάφι πιάνει και χώμα γίνεται». Πόσο μακριά όμως μπορεί να κρατηθεί κάποιος υποψήφιος δήμαρχος από ένα κόμμα που τον στηρίζει; Κουτοί είναι οι αντίπαλοι να μην το υπενθυμίζουν; 

Ένας δεύτερος παράγοντας που απασχολεί ιδιαιτέρως τον Γ. Καμίνη και το επιτελείο του, ακούει στο όνομα Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο νεαρός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, προσώρας βρίσκεται σε απόσταση από τα ποσοστά του Καμίνη, αλλά ουδείς πιστεύει ότι η σημερινή διαφορά θα διατηρηθεί μέχρι και την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Πολλοί μάλιστα δεν θεωρούν απίθανο, ο Καμίνης να δει την πλάτη του Σακελλαρίδη και να βρεθεί εκτός δεύτερου γύρου.


σχετικα αρθρα