Με επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, πρωην υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε την παραίτησή του. 

Όπως αναφέρει «ένα ταξίδι που ξεκίνησε με τις καλύτερες και πιο αγνές προθέσεις για το μέλλον της πατρίδος μας, σε μία εποχή που θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της, κρίσιμη και δύσκολη τόσο σε εθνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έφτασε στο τέλος του. Με την παρούσα επιστολή μου, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι επίσημα από μέλος των ΑΝ.ΕΛ

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει τις «δυσλειτουργίες του κόμματος καθώς και την απομόνωσή του από τον Ελληνικό λαό και την Ελληνική πραγματικότητα - καθημερινότητα». Μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του πως «είπαμε όλοι και το πιστέψαμε, ότι τέλος στις ταμπέλες στους Έλληνες και ΝΑΙ συμφωνώ, δεν υπάρχουν πια ΔΕΞΙΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ πλέον υπάρχουν αυτοί από αγαπάμε και θέλουμε το καλό της ΕΛΛΑΔΟΣ μας και αυτοί που είναι εχθροί της.[...] Γι αυτό πήρα την απόφαση να μην συνεχίσω σ΄ αυτό, αλλά να στραφώ σ΄ αυτό που πιστεύω ότι πλέον είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι εμείς που δεν έχουμε συμφέροντα, όλοι εμείς που πιστεύουμε ακόμα στην καθαρή έννοια της πατρίδας και όχι όπως την καπηλεύονται διάφοροι χώροι πλέον, όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι έχουμε κάτι να προσφέρουμε, να φτιάξουμε την πόλη μας, το δήμο μας. Μόνο έτσι κατά τη γνώμη μου μπορεί να γίνει κάτι στο τόπο μας, στην πατρίδα μας».