Σε «πολύ καλό» κλίμα και σε «θετική κατεύθυνση» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν οι τριμελείς αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και των «58», στη Βουλή, σύμφωνα με στελέχη και των δύο πλευρών.

Όπως τόνιζαν, ο στόχος όλων είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να υπάρχει η τελική συμφωνία για το πλαίσιο της συνεργασίας, ενόψει της κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκαν πρόσωπα όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε και τα θέματα του ονόματος και των συμβόλων του. Η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στο γενικό πλαίσιο και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εκπέμπει το εγχείρημα της συνεργασίας και το ευρωψηφοδέλτιο, και αφετέρου στη θεματολογία της Συνδιάσκεψης, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου.

Ως προς τον χαρακτήρα της Συνδιάσκεψης, πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι συζητήθηκε η διακήρυξη για το συνεργατικό σχήμα και πως κεντρικό θέμα θα αποτελούν οι ευρωεκλογές. Θα αναπτυχθούν θεματολογίες ως προς την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, τις μεταρρυθμίσεις, κ.α., σε σχέση με την Ελλάδα και την ΕΕ. Το δεύτερο μέρος της Συνδιάσκεψης θα αφορά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με βασικό πρόταγμα, ως προς αυτές, την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης και το να έχουν τον «πρώτο λόγο» οι τοπικές κοινωνίες.

Ως προς το ευρωψηφοδέλτιο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι υπάρχει η συμφωνία να είναι συναινετικό, ενωτικό, ανανεωτικό και αξιοκρατικό, συμπληρώνοντας πως το ζήτημα είναι πώς αυτό θα γίνει πράξη και ότι η συζήτηση πρέπει να προχωρήσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε και η διαμόρφωση ενός κώδικα εσωτερικής δεοντολογίας των υποψηφίων, που θα πρέπει να υπάρξει μετά τη Συνδιάσκεψη και μετά τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ, των «58», της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, της Δυναμικής Ελλάδας, της Πρωτοβουλίας Β, Πολιτείας 2012, Μπροστά και Νέοι Μεταρρυθμιστές.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, οι Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Καρύδης και Λευτέρης Κατσικαρέλλης. Την τριμελή αντιπροσωπεία των «58» αποτελούσαν οι Σάκης Κουρουζίδης, Χρήστος Λάζος και Βασίλης Βαμβακάς.