Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, παρουσία των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εκδήλωσε μεν την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά χωρίς να προσδιορίσει τον χρόνο.

Επίσης, τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της.
 
Στη συνάντηση με την ΟΔΥΕ συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η μηχανογράφηση των δικαστηρίων, κ.λπ. Στους εκπροσώπους της ΟΔΥΕ έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και ότι θα γίνουν προσλήψεις ειδικά του κλάδου της πληροφορικής. 

Την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της Λάμπρος Χανδρινός, ο γενικός γραμματέας  Δημήτρης Λιάτσος, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Λυμπερόπουλος και ο ταμίας Άρης Παρούτογλου.
 
Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Υπαλλήλων, είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας δέχθηκε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας τους.