current views are: 1

20 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση18:00

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα αν δεν ερχόταν το Μνημόνιο θα ήταν Αργεντινή (Βίντεο)

«Το πάρτι στην Υγεία έχει περιοριστεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι τα πολυιατρεία θα ανοίξουν σε 30 ημέρες.

Δημοσίευση 18:00’
αρθρο-newpost

«Το πάρτι στην Υγεία έχει περιοριστεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι τα πολυιατρεία θα ανοίξουν σε 30 ημέρες.

«Το πάρτι στην Υγεία έχει περιοριστεί» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε λόγω Μνημονίου.

«Εγώ θέλω να φύγει η τρόικα και να βγούμε από το Μνημόνιο. Να φύγει για να κάνουμε όσα προβλέπει μόνοι μας. Για μένα το προσβλητικό είναι ότι πρέπει να έρθει ο Τόμσεν να μου πει κάτι τελείως αυτονόητο» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «η Ελλάδα αν δεν ερχόταν το Μνημόνιο θα ήταν Αργεντινή» προσθέτοντας ότι «δεν χρεοκόπησε λόγω Μνημονίου». Ο ίδιος ανέφερε «ας πάρει κάποιος ένα τηλέφωνο στην Κύπρο έπειτα από εκείνο το δήθεν ηρωικό όχι, που μετά υπέγραψε μια συμφωνία τρισχειρότερη».

Παράλληλα είπε ότι «η τρόικα έπεσε έξω σε πολλές προβλέψεις».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα πολυιατρεία θα ανοίξουν σε 30 ημέρες.

«Η μεταρρύθμιση δεν είναι δική μου. Είχε επιχειρηθεί πολλές φορές στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Bασικός μας σύμβουλος είναι ο ΠΟΥ. Μου ήρθε προσωπική επιστολή για συγχαρητήρια από τον Οργανισμό» πρόσθεσε.

«Θα είναι μία εν εξελίξει διαδικασία. Ο σχεδιασμός είναι να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Αυτή η μεταρρύθμιση έχει διαρκέσει 10-15 χρόνια σε άλλες χώρες» είπε ακόμα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «το πάρτι στην Υγεία έχει περιοριστεί» αφού «οι δαπάνες είναι κάτω από τα δύο δισ. ευρώ (1,75 δισ. ευρώ)».

Διευκρίνισε ότι «οι μεγάλες δαπάνες δεν είναι στα αναλώσιμα» ενώ «το μισό δημόσιο χρέος προέρχεται από τον χώρο της Υγείας».

«Αντί να τρώνε τα λεφτά τα λαμόγια να πηγαίνουν στους καρκινοπαθείς που τα έχουν ανάγκη» πρόσθεσε. 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην απόφαση του Ειρηνοδικείου με την οποία απορρίπτεται ο διορισμός της διοίκησης του υπουργείου Υγείας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), δρομολογώντας ουσιαστικά αρνητικές εξελίξεις τόσο για τον κοινωφελή οργανισμό όσο και το νοσοκομείο ιδιοκτησίας του, το «Ερρίκος Ντυνάν». Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα την εφεσιβάλει, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση και για όλο αυτό το διάστημα που θα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΕΕΣ και το νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, από το καλοκαίρι, όταν ενημερώθηκε ότι ξεκίνησε η διαδικασία αποβολής του ΕΕΣ από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, η κυβέρνηση ανέλαβε μια πρωτοβουλία διάσωσης του ΕΕΣ και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

«Ζητήθηκε να αναλάβει το υπουργείο τη διοίκηση του ΕΕΣ και του νοσοκομείου, για να μπορέσει το κράτος με τη δύναμή του να εγγυηθεί τη συμφωνία: Πρώτον, με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και να σταματήσει τη διαδικασία αποπομπής. Δεύτερον, να καλυφθούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να πληρωθούν σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι πιστωτές. Με βάση μια προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, πριν από ένα μήνα κατάφερε τελικά η κυβέρνηση να ορίσει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο» ανέφερε ο υπουργός.


σχετικα αρθρα