current views are: 1

21 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση05:09

Παπανδρέου: Το μεγαλύτερο λάθος μου που δεν προχώρησα το δημοψήφισμα

Πυρ και μανία με το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ είναι οι παπανδρεϊκοί του κινήματος  όπως έγραφε το newpost και αυτό επιβεβαιώθηκε με την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Δημοσίευση 05:09’
αρθρο-newpost

Πυρ και μανία με το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ είναι οι παπανδρεϊκοί του κινήματος  όπως έγραφε το newpost και αυτό επιβεβαιώθηκε με την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Γράφει ο Ορφέας Αποστολόπουλος 

Πυρ και μανία με το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ είναι οι παπανδρεϊκοί του κινήματος  όπως έγραφε το newpost και αυτό επιβεβαιώθηκε με την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Η νέα ανάφλεξη στους κόλπους των παπανδρεϊκών ομάδων προκλήθηκε από τη καθόλου συμπτωματική αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε «πολιτικές ευθύνες»  σε σχέση με το σκάνδαλο με την ΜΚΟ, ασχέτως τού ότι αργότερα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις βγάζοντας από το κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό.  

«Eίμαι μαχητής, δεν είμαι του πρωτοκόλλου….» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός με νόημα.  

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στους αποφοίτους του Χάρβαρντ έγινε για να πει  ο πρώην πρωθυπουργός πως είναι παρών. 

Ήταν μια καλά δομημένη ομιλία που εξυπηρετεί τους σκοπούς του κυρίου Παπανδρέου. Στα τραπέζια βρέθηκαν πολλοί συνεργάτες του, κανένας πολιτικός αλλά κυριάρχησε η εικόνα του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου , οποίος επίσης ήταν παρών μαζί με τη σύζυγό του. 

Σε ένα ακροατήριο πρόθυμο να ακούσει ο κος Παπανδρέου κατηγόρησε την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση ,μίλησε για τις αδυναμίες και πρότεινε Εθνικό Συμβόλαιο για την μετά μνημόνιο εποχή. 

•Το κούρεμα του 2010

Ο κος Παπανδρέου θέλησε να απαντήσει σε εκείνους που τον κατηγόρησαν πως αρνήθηκε κούρεμα του χρέους το 2010. «Ουδείς πρόσφερε επίσημα, ούτε και ανεπίσημα, κούρεμα του χρέους το 2010. Να τελειώνουν τα αστεία. 

Εκτός κι αν το κάναμε μονομερώς. Να αθετούσαμε τις υποχρεώσεις μας για τα παλιά δάνεια.Βεβαίως, αν θέλαμε να αυτοκτονήσουμε.Γιατί μετά, ποιος θα μας δανειοδοτούσε για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος;» 

• Λίγοι πολιτικοί έχουν «ακούσει» όσα εγώ .Είμαι πάντα εδώ 

Ο κος Παπανδρέου έβγαλε την πίκρα του για τις κατηγορίες που του προσάπτουν κάποιοι. «Δεν στεναχωριέμαι για αυτά που ακούω εναντίον μου. Παρότι λίγοι πολιτικοί θα έχουν ακούσει τόσα.Γιατί συγκρούστηκα με τις ρίζες του προβλήματος στη χώρα, ίσως γι’ αυτό τα ακούω.Θλίβομαι όμως, γιατί πίσω από τις απλουστεύσεις, τις ύβρεις και όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και τους μύθους, κρύβεται η άρνηση συνειδητοποίησης.» 

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτό που ήθελε να πει στέλνοντας μήνυμα προς όλους και κυρίως προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Ο αγώνας για τη Δημοκρατία, δεν έχει ποτέ τελευταία μάχη, είναι διαρκής, είναι στάση ζωής. Αυτό ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν όσοι αναρωτιούνται αν έφυγα ή αν θα επανέλθω.Είμαι πάντα εδώ.» 

• Χρειάζεται συναίνεση και Εθνικό Συμβόλαιο 

Ο Γιώργος Παπανδρέου αφού είπε πως όλο το βάρος της κρίσης το σήκωσε μόνο του το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του πρότεινε να καθίσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν με στόχο να υπάρξει ένα Εθνικό Συμβόλαιο «Αν δεν θέλουμε λοιπόν, και κανένας δεν θέλει, η απάντηση στο «Μετά το Μνημόνιο, τι;» να είναι, αργά ή γρήγορα, και πάλι ένα νέο Μνημόνιο, τότε ας προχωρήσουμε με δική μας πρωτοβουλία, με όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση σε ένα Εθνικό Συμβόλαιο». 

• Η απάντηση για το «Λεφτά υπάρχουν» και η επίθεση στον Καραμανλή 

Στην ερώτηση που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως η φράση του αποκόπηκε και πως δεν είχε ποτέ πει πως «λεφτά υπάρχουν γενικά» .Υποστήριξε πως είχε αναφέρει πως λεφτά αν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και οι σπατάλες. 

Ο κος Παπανδρέου υποστήριξε πως δε γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και πως για τα πλαστά στοιχεία στις Βρυξέλλες δεν ήταν υπεύθυνος ούτε εκείνος, ούτε το ΔΝΤ , ούτε η ΕΕ αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό. 

• Αν δεν ψηφίζαμε την Παρασκεύη το μνημόνιο τη Δευτέρα θα πτωχεύαμε 

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως δεν μπορούσε να ρισκάρει να ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο με 180 βουλευτές και αυτό γιατί οι επαφές που αποκάλυψε πως είχε κάνει ο ίδιος τότε με τη ΝΔ δεν είχαν αποδόσει καρπούς. Τη Δευτέρα θα πτωχεύαμε είπε και επιτέθηκε στη ΝΔ ,γιατί όπως είπε θα έπρεπε τότε να είχε υπερψηφίσει το μνημόνιο 

• Οι αμαρτωλές ΜΚΟ 

Ο κος Παπανδρέου ρωτήθηκε για τις ΜΚΟ και υποστήριξε πως κάποιοι προσπαθούν να τον χτυπήσουν ,όμως η αλήθεια είναι κατά τον ίδιο πως εκείνος ήταν που άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο και πως για την αμαρτωλή ΜΚΟ ,η κυβέρνηση του ήταν που διέταξε τη διερεύνηση. 

• Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας 

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε μια ερώτηση που προφανώς ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Ρωτήθηκε ο κος Παπανδρέου τι θα απαντούσε αν Σαμαράς ή Τσίπρας του πρότειναν την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απάντησε πως ο ίδιος δεν είναι του πρωτοκόλλου και πως δεν επιδίωκει θέσεις αλλά πως ο ίδιος είναι μαχητής.


σχετικα αρθρα