Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Όλα για την μαρκίζα! Οι συζητήσεις που γίνονται στην "Ελιά" με στόχο να προχωρήσει η συμφωνία και να πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψή της επικεντρώνονται σε ένα κρίσιμο θέμα. 

Τι θα αναφέρει το ευρωψηφοδέλτιο-εάν τελικώς φτιαχτεί- και εάν θα πρέπει τα ονόματα των επιμέρους εταίρων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών κινήσεων, της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα να αναφέρονται σ' αυτό. 

Η Πρωτοβουλία των 58 δεν επιθυμεί για παράδειγμα η λέξη ΠΑΣΟΚ να "φιγουράρει" στο ευρωψηφοδέλτιο και προτείνει πλην της ονομασίας της Παράταξης και του τίτλου ΕΣΚ να υπάρχουν μόνο τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών. 

Το ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται και τονίζει ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει αναφορά διότι το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να σηματοδοτήσει και κάτι "για την γιαγιά στο χωριό" που έχει μάθει το όνομα ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρει κάτι άλλο. 

Αυτό το θέμα συζητήθηκε στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της Χαριλάου Τρικούπη και της Πρωτοβουλίας των 58 και θα συζητηθεί και σήμερα στην νέα συνεδρίαση των εκπροσώπων από όλες τις κινήσεις που μετέχουν στην "Ελιά". 

Επίσης, οι 58 επιθυμούν το ευρωψηφοδέλτιο να μην αποπνέει... πασοκίλα και όσο πιο κομψά μπορούν ζητούν να μπουν κριτήρια συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο με πρώτο και σημαντικότερο το αίτημα για ανανέωση και για φρεσκάδα. 

Γενικώς έστω και με εμπόδια η συμφωνία προχωράει κι ενδεχομένως ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να κλειδώσει και η διακήρυξη της "Ελιάς". 

Το όνομα της "Ελιάς" δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και θα είναι από τα τελευταία ζητήματα που θα κλείσουν.