Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χαρά Καφαντάρη και τα μέλη της Γραμματείας Ενέργειας Γιώργο Ανδριώτη και Νανή Πολίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κο Α. Ζερβό.

Στην συνάντηση πήραν μέρος και οι Γενικοί Διευθυντές Εμπορίας και Ορυχείων κοι. Γ Καρατζάς και Π Νικολακάκος.
 
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί:

  • Για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ
  • Για τις έλλειψης σε προσωπικό
  • Για το ενεργειακό κόστος
  • Για την πορεία της ιδιωτικοποίησης

 
Επίσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα να αποσυρθεί η αγωγή που έχει κατατεθεί κατά των σωματείων και των εργαζομένων στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης.
 
Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της: «Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων έχουν ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και μεγάλη έλλειψη ρευστότητας και προσωπικού. Αυτά οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση και διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης. Σε σχέση με το ενεργειακό κόστος έγινε φανερό για μια ακόμη φορά ότι μόνο το 30% «ελέγχεται από την ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και επανέλαβε η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να προχωρήσει άμεσα η αναγκαία πρόσληψη προσωπικού στον όμιλο ΔΕΗ και πρώτα από όλα στα ορυχεία».