Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Παντελής Καψής δήλωνε ότι έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού- αρμόδιου για την Δημόσια Τηλεόραση, μόλις βγει στον αέρα η ΝΕΡΙΤ. Τώρα, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών εκφράζει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του υφυπουργού και προσδιορίζει ως χρόνο αποχώρησής του τον Μάρτιο. 

Κάποιος καλόπιστος, θα σκεφτόταν ότι τον Μάρτιο θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ και ο Παντελής Καψής θα μας αποχαιρετίσει- χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι θα μας λείψει κιόλας. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό.  

Ο Καψής δεν σκέφτεται να παραιτηθεί γιατί είναι βέβαιος ότι η ΝΕΡΙΤ θα βγει τον επόμενο μήνα στον αέρα- και πώς να βγει με τις αλλεπάλληλες μακακίες που γίνονται. Ο Καψής θέλει να παραιτηθεί γιατί τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή με την ελληνική «Ελιά», την επί θύρας συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τους «58». 

Κάποιος κακεντρεχής θα παρατηρήσει ότι η πιθανή υποψηφιότητα Καψή, θα ομορφύνει την προεκλογική περίοδο, μιας και προσφέρεται για χάπενινγκ και ακτιβισμούς από την πλευρά κάποιων εκ των απολυμένων της ΕΡΤ- ο γράφων θα συμφωνήσει μαζί του (με τον κακεντρεχή εννοώ) αφού ο αρμόδιος για την τηλεόραση υφυπουργός θα παραιτηθεί έχοντας κάνει μια τρύπα στο νερό. 

Ωστόσο, ο Π. Καψής δεν το βλέπει έτσι και το περίεργο είναι ότι δεν το βλέπει έτσι και το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος- λένε, θεωρεί ότι η υποψηφιότητά του με την «Ελιά» θα τον βάλει για τα καλά στις ζυμώσεις για το μέλλον της κεντροαριστεράς, πολιτικό χώρο στον οποίο ευελπιστεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο- Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου.  

Από την άλλη πλευρά, το «σύστημα» του ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Και όταν μιλάμε για «σύστημα», μιλάμε για Βενιζέλο, μιλάμε για Λαλιώτη, μιλάμε για όλες τις γνήσιες σοσιαλιστικές δυνάμεις. Το γιατί (τον στηρίζουν) δεν το γνωρίζουμε. Οι πληροφορίες που αποδίδουν αυτή την στάση στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρεται σαν παραζαλισμένο κοτόπουλο, ελέγχονται ως ανακριβείς.  

Το όλο εγχείρημα, έχει φυσικά και τις δυσκολίες του. Η πρώτη είναι να θέσει υποψηφιότητα η Φώφη Γεννηματά και η δεύτερη να είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Όχι ότι ο Παντελής θα καταφέρει να κερδίσει την τρίτη (μη εκλόγιμη) θέση από την Συλβάνα Ράπτη πχ, αλλά από τους δύο πρώτους εκτιμάται ότι θα πάθει χουνέρι που θα το θυμάται για χρόνια…