Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία είχε σήμερα από τα Τίρανα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε στον κ. Λαβρόφ ότι η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., πάντα σε συνεννόηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου, είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, μέσα σε ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό πλαίσιο που διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αποτρέπει την επανάληψη και πολύ περισσότερο την κλιμάκωση της βίας σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου.

Ο κ. Λαβρόφ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας.