Στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους, στην ελάφρυνση της φορολογίας των αγροτών, στη στοχευμένη παραγωγή και τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών προώθησης της αγροτικής παραγωγής καθώς και στη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για την εξασφάλιση ρευστότητας του αγροτικού χώρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία 32 αγροτικών συλλόγων Μακεδονίας-Θράκης.

Η αντιπροσωπεία των συλλόγων αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο όπως το κόστος αγροτικής παραγωγής, εστιάζοντας στο αγροτικό πετρέλαιο και το ρεύμα, τη φορολογία, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της απαλλαγής από την φορολογία των ενισχύσεων, το ασφαλιστικό στο οποίο τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να συνταξιοδοτούνται στα 67 έτη οι αγρότες, καθώς και την αδυναμία χορήγησης ανοιχτών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ακόμη πως απαιτείται αυτοοργάνωση του αγροτικού κόσμου, ενωτικός, συλλογικός αγώνας, διεκδίκηση και σύγκρουση με τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης αλλά και στήριξη της προσπάθειας παραγωγικής ανασυγκρότησης «που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να πετύχει».

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Απόστολος Αλεξόπουλος.