Το οικονομικό επιτελείο για ακόμη μία φορά έκανε το θαύμα του και προκάλεσε νέο φορολογικό αλαλούμ και σύγχυση σε χιλιάδες κόσμου που επρόκειτο να καταθέσουν δήλωση Ε9.

Ο λόγος; Η χθεσινή εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αναφορικά με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου εντύπου που ανέφεραν ότι η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου.

Και η έντονη συζήτηση που προκλήθηκε σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και την προσωπική παρέμβασή του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με στελέχη του οικονομικού επιτελείου και ζήτησε άμεσα να διευκρινιστεί η σχετική διάταξη της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που θα μπορούσε να «ταλαιπωρήσει» τους Έλληνες φορολογούμενους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε απόψε πως θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.