Ενόχληση Σαμαρά με Θεοχάρη για το αλαλούμ με το Ε9 των ανήλικων τέκνων

Ενόχληση Σαμαρά με Θεοχάρη για το αλαλούμ με το Ε9 των ανήλικων τέκνων

Το οικονομικό επιτελείο για ακόμη μία φορά έκανε το θαύμα του και προκάλεσε νέο φορολογικό αλαλούμ και σύγχυση σε χιλιάδες κόσμου που επρόκειτο να καταθέσουν δήλωση Ε9.

Ο λόγος; Η χθεσινή εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αναφορικά με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου εντύπου που ανέφεραν ότι η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου.

Και η έντονη συζήτηση που προκλήθηκε σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και την προσωπική παρέμβασή του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με στελέχη του οικονομικού επιτελείου και ζήτησε άμεσα να διευκρινιστεί η σχετική διάταξη της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που θα μπορούσε να «ταλαιπωρήσει» τους Έλληνες φορολογούμενους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε απόψε πως θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο