Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

«Eάν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί πυρηνικό πόλεμο θα τον έχει»... Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει προς τη Χαριλάου Τρικούπη και την ηγεσία της το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου περιγράφοντας τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο οριακές.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γ. Παπανδρέου ήταν το θέμα με τις ΜΚΟ και η δήλωση που ...ξέφυγε από τα χείλη του κ. Βενιζέλου πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Ο Παπανδρέου πιστεύει πως έχει στοχοποιηθεί-το είπε εξάλλου -και στην πρόσφατη παρέμβασή του στην Αίγλη του Ζαππείου και ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διευκολύνεται από την πολιτική του απαξίωση.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που έχει ξεσηκώσει τους "παπανδρεϊκούς". Θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις στελεχών του επαναφέρει το ζήτημα του πρώτου μνημονίου εσκεμμένα για να βλάψει την διακυβέρνηση Παπανδρέου παραβλέποντας σκοπίμως το τί προηγήθηκε της κρίσης.

Το θέμα πλέον είναι τι προτίθεται να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου από εδώ και πέρα. Ο ίδιος στο Ζάππειο δήλωσε παρών και μάχιμος υπονοώντας ότι είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του.

Τα μέχρι πρότινος δεδομένα έδειχναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν σκεφτόταν να κάνει κάτι θεαματικό πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Όμως εμφανίζεται τόσο θυμωμένος με τις τελευταίες εξελίξεις σε σημείο που κάποιοι στενοί συνεργάτες του να θεωρούν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά, ακόμη και μιας θεαματικής επανεκκίνησης πριν από τις ευρωεκλογές!!

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο περιβάλλον Παπανδρέου βλέπουν με ενδιαφέρον την εγκατάσταση του Σωκράτη Ξυνίδη στο ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου προκειμένου- όπως υποστηρίζουν- να προετοιμάσει το περίφημο come back!.