Με συγκλίσεις σε αρκετά θέματα, αλλά και με ανοιχτά ζητήματα τα οποία αναμένεται να κλείσουν την ερχόμενη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση των δυνάμεων της Kεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, η συζήτηση της άτυπης οργανωτικής επιτροπής -που αποτελείται από αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ, των «58», της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», της «Δυναμικής Ελλάδας», της «Πρωτοβουλίας Β», «Πολιτείας 2012», «Μπροστά» και των «Νέων Μεταρρυθμιστών»- θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με στόχο την κοινή συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Κατά εκτιμήσεις, η συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη θα προσεγγίζει τους 1.500-2.000 συμμετέχοντες.

Τα ανοιχτά ζητήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζητήματα που έμειναν εκκρεμή μετά την περίπου 4ωρη συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας είναι το θέμα της ονομασίας με την οποία θα πάρει μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές το σχήμα, το οποίο, προσωρινά αναφέρεται ως «Ελιά», καθώς επίσης και το θέμα του τρόπου κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, για τα χαρακτηριστικά του οποίου υπάρχει συμφωνία.

Επιπλέον, θα συγκροτηθεί μια οργανωτική επιτροπή για τη διοργάνωση της Συνδιάσκεψης, ενώ μετά από την πραγματοποίησή της θα συγκροτηθεί επιτροπή προεκλογικού αγώνα, καθώς επίσης και κώδικας δεοντολογίας για τους υποψήφιους του κοινού σχήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τμήμα της αντιπροσωπείας των «58» επανήλθε το θέμα για ύπαρξη «βέτο» όσον αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, αλλά και το θέμα ορισμού εκπροσώπου, αλλά και εκπροσώπου Τύπου του κοινού εκλογικού σχήματος, θέματα τα οποία απορρίφθηκαν από τους υπόλοιπους. Αντίθετα, όσον αφορά το θέμα της εκπροσώπησης εξετάζεται η διαμόρφωση μιας ομάδας ενημέρωσης.

Ακόμα, κατά τις ίδιες πηγές, αφού ετέθη το θέμα στη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι στο ευρωψηφοδέλτιο, πέρα από τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) και της ονομασίας που θα λάβει τελικά το σχήμα, θα αναγράφονται τα ονόματα και τα σύμβολα των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ενώ οι αντιπροσωπείες των κινήσεων που συμμετέχουν («Δυναμική Ελλάδα», «Πρωτοβουλία Β», «Πολιτεία 2012», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές») φάνηκαν διατεθειμένες να συμφωνήσουν να έχουν μια κοινή ονομασία στο ψηφοδέλτιο.