Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Στις δημοσκοπήσεις, σκίζει. Ειδικά στον δεύτερο γύρο, εμφανίζεται να κάνει… υγιεινό περίπατο. Άλλος στη θέση του, θα είχε αρχίσει ήδη την προεκλογική εκστρατεία. Ωστόσο, ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου, συνεχίζει να αρνείται να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, παρά τις παραινέσεις και τις πιέσεις.

Λέγεται ότι ο Παχατουρίδης, επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει. Πρόεδρε θα πρέπει να σου ασκήσω κριτική, να μιλήσω εναντίον του Μνημονίου- λένε ότι του είπε ο Δήμαρχος Περιστερίου, για να πάρει την απάντηση «δεν με νοιάζει καθόλου». Παρόλα αυτά, ο Παχατουρίδης, στις συζητήσεις με γνωστούς και φίλους δηλώνει ότι δεν βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην περιφέρεια. Ότι δεν το θέλει και δεν θα το κάνει.

Την ίδια ώρα, τρία γκάλοπ φέρνουν τον Παχατουρίδη να περνάει στον δεύτερο γύρο και εκεί, να κερδίζει με ευκολία τον Γιάννη Σγουρό και (με μεγαλύτερη ευκολία) τη Ρένα Δούρου. Γιατί συνεχίζει να μην το αποφασίζει; Ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα.

Η αναβλητικότητα όμως, αρχίζει να πιέζει τη ΝΔ. Η περιφέρεια Αττικής- βλέπετε, είναι πληθυσμιακά η μισή Ελλάδα. Όποιος την κερδίσει, κερδίζει ένα ισχυρότατο επικοινωνιακό χαρτί και όχι μόνο, αφού πρόκειται για ένα ισχυρό κάστρο άσκησης εξουσίας.

Αναγκαστικά λοιπόν, στο επιτελείο της Συγγρού, άρχισαν οι δεύτερες σκέψεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην περίπτωση που δεν το αποτολμήσει ο Παχατουρίδης, η ΝΔ είναι πολύ κοντά στο να στηρίξει τον σημερινό περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό! Μην σας φανεί περίεργο γιατί ο Σγουρός προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Έχει φροντίσει- εδώ και καιρό, να κρατάει αποστάσεις. Για τον λόγο αυτό και παραμένει πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις- πάνω και από τον Παχατουρίδη στον πρώτο γύρο, αν και χάνει στον δεύτερο.

Ταυτοχρόνως ο Γ. Σγουρός κρατάει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου σε υψηλότατο επίπεδο, ενώ χαίρει εκτίμησης από πλειάδα υπουργών της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης (σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη) διευκρίνισε μεν ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει η ΝΔ, αλλά προσέθεσε πως ο Γ. Σγουρός έχει κάνει δουλειά.

Τυχαίο; Δε νομίζω…