Με μία κίνηση-έκπληξη, όπως θα ήταν μία Σύνοδος Κορυφής στην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να ενισχύσει η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά  τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα το «Βήμα» σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, εξετάζεται η διεξαγωγή μιας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στην Ελλάδα, η οποία, επί της ουσίας θα είναι μια ειδική γιορτή προεκλογικής στήριξης του κ. Σαμαρά από ευρωπαίους ηγέτες.
  
Η Σύνοδος ενδέχεται να γίνει, λίγες ημέρες πριν από τις ευρω-κάλπες, περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, 
 
Στην περίπτωση που τελικά πραγματοποιηθεί, την παραμονή θα υπάρξει και ειδική σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τη συμμετοχή ηγετών των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί από την ΝΔ να αναδειχθεί το κατά το Μέγαρο Μαξίμου, αντιευρωπαϊκό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι το newpost.gr είχε γράψει ότι ο πρωθυπουργός μεταδίδει ότι η κυβέρνησή του θέλει μια πολιτική δήλωση στήριξης, την οποία όπως είναι αυτονόητο την επιζητεί για τις ευρωεκλογές.

Αυτή η πολιτική δήλωση, αλλά και οι επισκέψεις ξένων ηγετών στην Αθήνα, όπως π.χ. της Μέρκελ στις αρχές Μαϊου, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στον προεκλογικό αγώνα.

Οι προεκλογικές επισκέψεις είναι συνηθισμένες για το ΕΛΚ, το οποίο διοργανώνει συνέδρια ή ημερίδες με τη συμμετοχή ευρωπαίων ηγετών στις χώρες όπου μέλη τους δίνουν προεκλογική μάχη.