Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τρίτη και... φαρμακερή (;) συνάντηση θα έχουν αύριο όλα τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις που συζητούν για την ελληνική "Ελιά" προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες αλλά διόλου αμελητέες εκκρεμότητες αναφορικά με την συγκρότησή της. 

Η συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή δεν κατέληξε στην πολυπόθητη συμφωνία καθώς οι 58 αξίωναν να υπάρχει δυνατότητα "βέτο" για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και ουσιαστικά η είσοδός τους στο ευρωψηφοδέλτιο να απαιτεί ομοφωνία! Πρακτικά δηλαδή να κόβεται όποιος υποψήφιος δεν είναι αρεστός  ή αποδεκτός σε μία ή περισσότερες πολιτικές κινήσεις είτε προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ είτε από τους 58 είτε από άλλον φορέα! 

Το αίτημα της Πρωτοβουλίας προκάλεσε παγωμάρα και τελικά η λύση που θα προταθεί είναι οι υποψήφιοι να εξασφαλίζουν αυξημένη πλειοψηφία από τους εκπροσώπους της "Ελιάς". 

Οι 58 έχουν ένα ακόμη κώλυμα με το ΠΑΣΟΚ και αυτό συνίσταται στην επιμονή τους να μην μπουν τα ονόματα των επιμέρους κομμάτων στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά μόνο το όνομα της "Ελιάς" και το σύμβολό της. Ούτε αυτό όμως γίνεται δεκτό από την Χαριλάου Τρικούπη και τους εκπροσώπους της. 

Στην σκληρή διαπραγμάτευση που γίνεται οι 58 ζητούν να οριστεί ένας  πολιτικός εκπρόσωπος της "Ελιάς" αίτημα που έχει απορριφθεί ως τώρα αλλά και εκπρόσωπος Τύπου. 

Οι διαβουλεύσεις έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και όλοι οι συμμετέχοντες πιέζουν να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες γιατί ο χρόνος πιέζει και στις 8 Μαρτίου θα πρέπει να ξεκινήσει η Συνδιάσκεψη. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι 58 που εξακολουθούν να έχουν κάποιες ενστάσεις σε μεταξύ τους επαφές αποφάσισαν να επιμείνουν στις προτάσεις τους κι ό,τι πετύχουν.