Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Η αδυναμία της ΝΔ να βρει υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής προβληματίζει πολλούς στον βασικό πυλώνα της κεντροδεξιάς παράταξης και δημιουργεί ένα περίεργο κλίμα εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. 

Η έκπληξη σε πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι εμφανής, καθώς ακριβώς 3 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΔ, κόμμα εξουσίας, δεν έχει καταφέρει να κλείσει τον φάκελο «υποψηφιότητα» για την περιφέρεια Αττικής. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έχει συμβεί ποτέ σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις για την αυτοδιοίκηση και απλά επιβεβαιώνει την εκτίμηση πολλών, ότι η ΝΔ έχει κάνει  λάθη και  άστοχους χειρισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, όπως σε πολλούς νομούς και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επικρατεί ανησυχία για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί αξιόπιστος και δυνατός υποψήφιος για να διεκδικήσει την περιφέρεια, καταδεικνύοντας το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τους υποψηφίους που στηρίζονται από τα κυβερνητικά κόμματα. 

Και αυτό, διότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση στην περιφέρεια Αττικής και η τάση είναι αντιμνημονιακή, στοιχεία που αποτρέπουν πολλούς να μπουν στην μάχη, η οποία είναι πολύ πιθανόν και να χαθεί.

Ακόμα και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, κάηκε από τους λανθασμένους χειρισμούς της ΝΔ, ενώ ο ίδιος φρόντισε να οριοθετήσει την πιθανή υποψηφιότητά του, θέτοντας στο τραπέζι τον όρο «αντιμνημονιακός». 

Σε περίπτωση που ήταν υποψήφιος, θα υπήρχε το παράδοξο να είναι αντιμνημονιακός υποψήφιος, υποστηριζόμενος από ένα κόμμα που ακολουθεί μια μνημονιακή πολιτική! 

Βέβαια, το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παχατουρίδης, όσο και άλλοι δήμαρχοι προερχόμενοι από την ΝΔ τα έχουν καλά με τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, για τον οποίο λένε ότι πρέπει να συνεχίσει την θητεία του

Πριν λίγες ημέρες είχε εμφανιστεί δημόσια ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που τάχθηκε υπέρ Σγουρού, ενώ χθες τοποθετήθηκε υπέρ του περιφερειάρχη ο «γαλάζιος» δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ ακόμα και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, πρότεινε να υπάρξει μια διακριτική, άτυπη στήριξη. 

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, διευρύνεται σιγά-σιγά το κίνημα υπέρ του Γιάννη Σγουρού στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να γίνονται δεύτερες σκέψεις… 

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο επικρατεί διχασμός για το ποια είναι η ορθή επιλογή και υπάρχουν σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά που τονίζουν ότι πρέπει η ΝΔ να έχει δικό της υποψήφιο, όπως έγινε και στις υπόλοιπες περιφέρειες, αλλά και στους τρεις μεγάλους δήμους. 

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει και αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις εντός των ημερών και πλέον είναι όλα ανοικτά, ακόμα και να μην δοθεί χρίσμα σε κανέναν και να υπάρξει μια άτυπη και άρα έμμεση στήριξη στον Γιάννη Σγουρό!